MOBILIZARE MASIVĂ la Spitalul Județean Constanța. Ce se întâmplă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

MOBILIZARE MASIVĂ la Spitalul Județean Constanța. Ce se întâmplă?

Sănătate 03 Iulie 2018 / 16:18 3252 accesări

Zeci de cadre medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) “Sf. Apostol Andrei” Constanţa vor asigura asistenţa medicală la festivalul Neversea, care va avea loc în această săptămâna pe plajă, în municipiul Constanţa. Echipa este formată din medici specialişti, rezidenţi, asistenţi medicali şi voluntari-studenţi ai Facultății de Medicină și ai Unității de Primiri Urgențe (UPU) și SCJU.

În primele 24 de ore ale evenimentului muzical, la fața locului vor acționa în total 13 medici specialiști și rezidenți, 9 asistenți medicali și 24 de voluntari. În cea de-a doua zi, urgențele vor fi asigurate de 10 medici, 6 asistenți și 20 de voluntari. Sâmbătă, 7 iulie, sunt mobilizați 3 medici, 2 asistente și 6 voluntari iar noaptea, dizpozitivul medical va fi format din 7 medici, 5 asistenți și 10 voluntari. Ultimele 24 de ore vor fi asigurate de 10 medici, 6 asistenți și 17 voluntari împărțiți în tură de zi și de noapte, informează SCJU.

Cadrelor medicale constănțene li se vor alătura și 10 medici specialiști, rezidenți și asistenți medicali ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din București.

La fața locului vor fi amenajate 3 corturi de prim ajutor şi 2 posturi medicale avansate, astfel încât persoanele care necesită îngrijiri medicale, să le primească în cel mai scurt timp posibil și fără să necesite deplasare la SCJU, adaugă sursa citată. Dotarea corturilor și a posturilor medicale va permite tratarea cazurilor uşoare şi medii, iar dacă situaţia o va impune, pacienţii vor fi transportați cu ambulanța la SCJU.

Menționăm că activitatea medicală desfășurată la fața locului nu va afecta în niciun fel activitatea UPU. În tot acest interval, un echipaj medical avansat (medic și asistent) SMURD va deservi elicopterul SMURD.

Anul trecut, 554 de persoane care participau la festival, au primit îngrijiri medicale în cele 4 corturi de prim ajutor şi 2 posturi medicale avansate instalate pe plaja Modern. Alți 11 pacienți au fost aduși la UPU a SCJU.12
Pagina a fost generata in 0.1523 secunde