Modelul din Copenhaga: Biciclete și panouri cu senzori pentru fluidizarea traficului.

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Modelul din Copenhaga: Biciclete și panouri cu senzori pentru fluidizarea traficului.
Externe 16 Iulie 2017 / 07:19 269 accesări 0 comentarii

În timp ce noi pierdem ore bune din viață în trafic, în Danemarca, la Copenhaga, municipalitatea este preocupată de fluidizarea traficului pe două roți. În orele de vârf străzile capitalei daneze sunt asaltate de bicicliștii care parcurg distanțe mari pe șa. Tehnologia de ultimă oră a ajutat primăria să găsească o soluție care mulțumește pe toată lumea. Statisticile arată că anul trecut, numărul bicicletelor care intră zilnic în Copehaga este mult mai mare ca cel al mașinilor. Sunt zilnic peste 265 de mii de biciclete față de 252 de mii de mașini. Prima monitorizare de acest gen a fost făcută acum 47 de ani, când în capitala daneză erau doar 100 de mii de biciclete și 340 de mii de mașini. În momentul de față, 40 la sută dintre deplasările din centrul capitalei se fac pe două roți.

În Copenhaga au fost montate panouri care măsoară aglomerația și când sunt ambuteiaje îi avertizează pe bicicliști și le indică o rută mai liberă. Autoritățile locale și-ar dori mai multe asemenea indicatoare cu senzori, dar încă nu știu câți bani vor avea pentru această investiție. Bugetul va fi votat abia la toamnă.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1726 secunde