Moderna analizează varianta ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest an

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Moderna analizează varianta ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest an

Sănătate 15 Aprilie 2021 / 08:48 4756 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Moderna a anunțat că analizează varianta ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest ancare să întărească răspunsul sistemului imunitar în fața unui nou val și în fața tulpinilor de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de Corinne M. Le Goff, directorul comercial al Moderna, care a explicat că acest demers ar putea fi pus în practică în scurt timp în țări care își inoculează rapid populațiile, cum este cazul SUA.

“Sper ca vara aceasta să obținem autorizarea vaccinului pentru un astfel de impuls, astfel încât să putem ajuta oamenii să își intensifice nivelul de protecție înainte de toamnă, pentru a preveni un nou val”, a declarat și directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.

SUA au administrat până acum peste 85 de milioane de doze de vaccin Moderna. Aproape jumătate dintre adulții americani au primit cel puțin o doză de vaccin de la Moderna, Pfizer sau Johnson&Johnson, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Epidemiologii au declarat anterior că COVID-19 se va răspândi ca o boală ușoară, asemănătoare gripei, după ce pandemia este depășită. Cercetătorii pot produce în mod regulat doze de rapel pentru a oferi protecție împotriva noilor variante, similar cu modul în care dezvoltă vaccinuri pentru gripă în fiecare sezon.

Sursa: Biziday

Taguri articol


12