Modificare în sistemul de calificare la EURO U21

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Modificare în sistemul de calificare la EURO U21

Sport 18 Iunie 2020 / 10:42 545 accesări

Comitetul Executiv UEFA a decis să modifice sistemul de calificare la Campionatul European de tineret din 2021, informează Site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

De asemenea, un nou format a fost aprobat în şedinţa CEx UEFA, turneul final găzduit de Ungaria şi Slovenia urmând a fi împărţit în două: faza grupelor în martie 2021, iar rundele eliminatorii în mai-iunie 2021.

Preliminariile care se află în desfăşurare se vor disputa în septembrie, octombrie şi noiembrie 2020. Cele nouă câştigătoare ale grupelor, precum şi cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria şi Slovenia la CE. Meciurile din cele patru grupe ale competiţiei se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021.

Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021.

Iniţial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formaţii clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câştigătoare ale grupelor şi cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

Naţionala U21 a României ocupă locul secund în grupa 8, la cinci puncte de liderul Danemarca. Campania de calificare se va încheia acum în luna noiembrie 2020, pe teren propriu, contra Danemarcei. Partida trebuia să se dispute în luna martie, însă UEFA a reprogramat-o.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1626 secunde