Modificarea legilor Justiţiei iscă proteste de amploare în ţară şi în diaspora

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Modificarea legilor Justiţiei iscă proteste de amploare în ţară şi în diaspora
Social 05 Noiembrie 2017 / 13:07 831 accesări 3 comentarii
Sursa foto: romaniatv.ro

Sursa foto: romaniatv.ro

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară. În Bucureşti, oamenii se vor aduna în faţa Guvernului, urmând ca, în jurul orei 19.00, să plece în marş spre Parlament. Manifestaţii asemănătoare sunt anunţate pentru duminică şi în diaspora, în oraşe precum Paris, Berlin, Roma, Zurich. Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor, informează news.ro. Protestatarii ar urma să se adune în Piaţa Victoriei din Capitală în jurul orei 18.00, iar la 19.00 să plece în marş spre Parlament.

Un marş este anunţat şi în Suceava, unde manifestanţii se vor strânge în faţa Prefecturii, pentru ca mai apoi să plece spre sediul PSD. Alte proteste vor fi organizate în Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Cluj-Napoca (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură), Târgu Mureş (Prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Constanţa (Prefectură), Oradea (Piaţa Unirii), Timişoara (Piaţa Victoriei), Sibiu (Piaţa Mare), Braşov (Prefectură), Rădăuţi (Catedrală, cu marş spre Primăria Rădăuţi), Focşani (Piaţa Unirii), Târgu Ocna (Primărie).

De asemnea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti, organizând manifestaţii asemănătoare şi în Berlin (în faţa Ambasadei), Zurich, Roma şi Paris.

„Berlinul a protestat cot la cot cu România în timpul protestelor #rezist din februarie 2017 şi a venit momentul să o facem din nou. Diaspora Civică Berlin vă invită să luaţi atitudine şi să vă poziţionaţi împotriva modificărilor legislative în justiţie participând duminică, 5 noiembrie la protestul care va avea loc în Berlin. Pentru că un lucru e cert: doar împreună rezistăm şi doar împreună construim”, este mesajul de pe pagina de Facebook a evenimentului. Pe pagina evenimentului, peste 10.000 de oameni au anunţat că merg la proteste.

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, a precizat, sâmbătă, că nu susţine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justiţiei şi a anunţat că va fi alături de manifestanţi, în stradă, la protestele care încep duminică. Platforma România 100 a făcut un ”apel la acţiune şi implicare”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că procedura de legiferare a fost viciată prin modul de promovare a legilor privind justiţia, iar modificările dorite duc la ”ciopârţirea” legilor. În privinţa conţinutului proiectelor pe justiţie, şeful statului a spus că unele prevederi din aceste modificări sunt ”bune, oportune şi necesare”. ”Însă, de la a corecta legislaţia, ceea ce în esenţă ar fi fost un lucru bun, până la a ciopârţi, e cale lungă şi nu ar trebui să o parcurgem”, a subliniat Klaus Iohannis, potrivit news.ro

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a răspuns preşedintelui, declarând vineri, într-o conferinţă de presă, că era obligat prin lege, dar şi prin decizia recentă a Curţii Constituţionale, să meargă la Comisia juridică din Parlament, care l-a convocat pentru a prezenta proiectul de modificare a legilor justiţiei.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ proiectul privind modificarea legilor Justiţiei, argumentând că acesta "nesocoteşte" în aspecte esenţiale garanţii fundamentale privind funcţionarea sistemului judiciar şi contravine dispoziţiilor constituţionale.

Taguri articol
Loading...

3 comentarii

Gura mami VOASTRE de basisti împuțiți 16:39:28 / 05 Noiembrie 2017
DE UNDE GURA MAMI VOASTRE AVEȚI HABAR DE JUSTIȚIE !!!

Avea dreptate Călin Popescu Tăriceanu : " Ștati de dimineață până seara cu ... Justiția in gură ..Mai bine luați mi pula n gură .!.Panaramele bașhite intră într-un joc pe care nu-l înțeleg ! Și anume revigorarea statului ticălos MAFIOT CREAT de Băsescu și Macovei in 2004 prin schimbarea totală a legilor Justiției fără a consulta parlamentul ... Noaptea ca HOȚI !....Sleatha de derbedei # rezist e una manipulată de Sistemul ticăloșit MAFIOT PDL PNL CIUMA GALBENĂ ....

7 milioane de români.... 17:45:33 / 05 Noiembrie 2017
AU VOTAT PSD ...

Ce gura mami voastre vreți...Sa ieșim în stradă să vă măcelărim .?.. Niște drogați plătiți de Sistemul ticăloșit MAFIOT PDL PNL CIUMA GALBENĂ vrea sa răstoarne o majoritatea aleasă la Ultimele alegeri din 2016.... Haznalele TV Irealitatea băs 1 și UM Digi 24 ar trebui închise !..Și așa sânt in insolvență și nu plătesc impozite statului așa cum o fac A3 și România TV Posturi TV LIBERE...

Sanherin Neftali 16:44:29 / 07 Noiembrie 2017
Un film....un nou Job online

Un film..un nou Job online.Oferta care ofera.cistiguri tuturor oamenilor din Romania. .Bani,pentru cel putin 2 milioane de oameni.Sintem din ce in ce mai multi. Proiect B : un film original si bani online pentru tine.Profitabil si tu de aceasta sansa pe care ai intilnitt-o Nu vei regreta.Info: atingerea12@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2489 secunde