Modificări-surpriză în traficul constănțean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum vor autoritățile să prevină accidentele în zona Academiei Navale Modificări-surpriză în traficul constănțean
Administrație 30 August 2017 / 18:48 3548 accesări 4 comentarii

În ultima vreme, Constanța pare un fel de cutiuță cu surprize pentru șoferi. Când te aștepți mai puțin, apare o schimbare în trafic. Ba un sens giratoriu, ba un semn de circulație care dă totul peste cap, ba o reprogramare a semafoarelor, mereu apare ceva nou care îi cam zăpăcește pe conducătorii auto. Așa s-a întâmplat, recent, pe strada Dezrobirii, în zona Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Cei care au trecut prin zonă au putut observa anumite schimbări. Pe strada Dezrobirii, în apropiere de intersecția cu strada Fulgerului, au fost montate mai multe separatoare de sens. De ce a fost necesară montarea acestora? Simplu, pentru a nu le mai permite șoferilor să vireze prin loc nepermis. Mai exact, pentru a-i dezvăța pe șoferi să întoarcă sau să vireze pe zona hașurată, încălcând legIslația rutieră. Nu de alta, dar acest obicei neortodox și ilegal a cauzat o mulțime de accidente, multe dintre ele extrem de grave. „Am primit mai multe adrese de la Poliția Rutieră, în care ni s-a cerut să facem o sistematizare în zonă, ca să nu devină un punct negru al accidentelor. În baza acestor solicitări, un specialist în circulație a realizat un proiect, iar noi doar l-am pus în practică. Ideea este că nu se va mai putea vira pe zona hașurată, cum se obișnuia până acum”, a declarat un reprezentat al Confort Urban, firma care s-a ocupat de sistematizare.

MĂSURILE SUNT BUNE, PĂCAT CĂ NU SUNT ANUNȚATE

Dincolo de faptul că măsurile luate sunt lăudabile, dat fiind faptul că în zonă se produceau foarte multe accidente, nu putem să trecem cu vederea un aspect mai puțin plăcut. Poate că aceste schimbări radicale în trafic (reprogramarea semafoarelor, schimbarea regulilor de circulație în anumite zone, resistematizări etc.) ar trebui să fie anunțate din timp. Nu de alta, dar este foarte derutant pentru șoferii care circulă frecvent în zonele în care au loc schimbări. Amintim că, la sfârșitului anului trecut, chiar a izbucnit un scandal în rândul șoferilor care erau deosebit de nemulțumiți de schimbarea temporizării semafoarelor de la Delfinariu. Cu siguranță că, dacă schimbările ar fi fost anunțate înainte să aibă loc, poate spiritele ar fi fost mai calme. Însă nu ar trebui să ne mire, câtă vreme de informarea locuitorilor ar trebui să se ocupe Primăria Constanța, care nu prea a excelat la capitolul informarea constantă a locuitorilor cu privire la schimbările din oraș.

Loading...

4 comentarii

nicu duru 00:52:47 / 31 August 2017
Prostitutie..

Gresit , Mazare nu este seful lor , el este stapanul slugilor din redactie.. Ia sa vedeti ce repede o sa stearga slugile postarea.. Sclavi scriu doar dupa dictare , ce spune stapanul... Daca el ordona pozitia capra sclavi se executa.. Viata de sluga...

vasile 06:19:39 / 31 August 2017
si noi unde mai intoarcem?

In principiu nu e rau ca s-au montat acei limitatori. Intrebarea este unde mai intoarce un sofer care iese din Dezrobirii si vrea sa mearga spre Inel 2. Se vorbeste de multa vreme despre crearea unui sens giratoriu la intersectia dintre Baba Novac si Soveja, dar nu se face nimic. Ar fi fost mult mai folositor acel giratoriu decat aceasta separatie, si probabil ar fi costat cam la fel. Necazul este ca desi in realitate costurile crearii unui giratoriu sunt nu grozav de mare, pe hartie ele devin veritabile investitii gigantice, cu costuri fabuloase. Ai nostri!

viorel 12:29:11 / 31 August 2017
sens giratoriu

Da, sa se faca asa cum s-a promis un sens giratoriu la intersectia Soveja cu Baba Novac...Ar fi foarte bun!

Dan 19:54:49 / 31 August 2017
Giratoriu Penny Delfinariu

Poate nu stiti dar la Parcul Pionerilor se face un Penny..s-a facut acolo un giratoriu monstruos de 30 m..o nebunie..Confort Urban sau cine il face v-ați pierdut mintile???...Avem de la City la Delfinariu pe 800 m un nr de 3 giratorii!!!!...faceti ce vreti cu orașul ăsta....santem niște panarame ca va înghițim toate mizeriile...sincer..daca nu-l stiti treceri pe acolo..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2456 secunde