Morți și zeci de răniți în Texas, în urma uraganului Harvey

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Morți și zeci de răniți în Texas, în urma uraganului Harvey

Externe 27 August 2017 / 11:28 533 accesări

Două persoane și-au pierdut viața, sâmbătă, după ce uraganul Harvey, considerat cel mai puternic fenomen de acest fel care a lovit Texas în ultimii 50 de ani, a ajuns pe uscat întrerupând alimentarea cu energie electrică în locuințele a peste 230.000 de persoane și amenințând cu inundații catastrofale, informează duminică Reuters. Vineri, o persoană neidentificată și-a pierdut viața într-un incendiu declanșat în orașul Rockport, la 48 km nord de Corpus Christi. Cea de-a doua victimă a fost identificată drept o femeie care și-a pierdut viața în timp ce conducea pe străzile inundate din vestul Houston, conform unui reprezentant al poliției din acest stat. Alte zeci de persoane au suferit răni precum fracturi, a anunțat un alt oficial.

Harvey, cea mai puternică furtună care a lovit Texas din 1961 până în prezent, a ajuns pe uscat vineri seară, fiind clasificat drept uragan de categoria 4 pe scara Saffir-Simpson. Acesta a adus rafale de vânt de până la 209 km pe oră.

Sâmbătă noaptea, furtuna a desprins mai multe acoperișuri, a desțelenit copaci, a declanșat tornade și inundații și a întrerupt alimentarea cu energie electrică pentru circa 232.000 de locuitori, majoritatea din zona Houston, al patrulea cel mai populat oraș din Statele Unite.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1943 secunde