Moscova curtează Republica Moldova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Recuperarea oportunităţilor ratate“ Moscova curtează Republica Moldova
Externe 20 Noiembrie 2019 / 19:36 382 accesări 0 comentarii
Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu - Premierul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu - Premierul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev

Premierul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat miercuri că Moscova contează pe recuperarea oportunităţilor ratate în relaţiile cu Chişinăul. Declaraţia a fost făcută în timpul întrevederii sale cu premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, care se află alături de o importantă delegaţie guvernamentală în Rusia. „Pe parcursul ultimilor ani, s-au ratat multe (oportunităţi). Vă spun sincer, nu sunt convins că acest lucru a fost în favoarea ţării voastre, că v-a adus anumite oportunităţi suplimentare. Dimpotrivă, mai degrabă aceşti ani au fost irosiţi. Sper că acum putem recupera oportunităţile ratate“, a declarat Medvedev. De asemenea, premierul rus şi-a exprimat speranţa că vizita delegaţiei guvernamentale de la Chişinău va îmbunătăţi relaţiile între Rusia şi Republica Moldova, prin impulsionarea cooperării în domeniile economice şi investiţionale, precum şi în probleme umanitare.

PRIMA VIZITĂ A UNUI PREMIER AL R. MOLDOVA ÎN RUSIA, DUPĂ ŞAPTE ANI

Dmitri Medevedev a subliniat că aceasta este prima vizită a unui premier al Republicii Moldova în Federaţia Rusă după şapte ani.
La rândul său, potrivit TASS, Chicu a declarat că vizita este legată nu doar de lipsa îndelungată a unui dialog şi de numărul mare de probleme adunate, ci şi de apropierea popoarelor celor două ţări şi de relaţiile "tradiţional prietenoase". Potrivit lui Ion Chicu, Rusia şi R. Moldova au viziuni comune în domenii ce ţin de investiţii şi de politică socială. Vicepremierul rus Dmitri Kozak a anunţat în urma întâlnirii pe care a avut-o la rândul său cu delegaţia guvernamentală de la Chişinău că Rusia va reveni la discuţiile despre reglementarea transnistreană după ce noul guvern al R. Moldova va deveni stabil. "Este nevoie de stabilitate politică. Atunci când acest guvern va avea o astfel de stabilitate şi de convingere politică în viitor, este destul de posibil să revenim la discutarea unei probleme atât de complicate, delicate şi învechite precum reglementarea din Transnistria", a spus Kozak.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1268 secunde