Moscova îndeamnă Turcia să înceteze "provocările"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În urma incidentului din Marea Egee

Moscova îndeamnă Turcia să înceteze "provocările"

13 Decembrie 2015 / 20:37 460 accesări

Rusia a îndemnat duminică Turcia să înceteze ceea ce a denunţat drept "provocări" la adresa forţelor sale în Siria sau în regiune, după ce o navă rusească de război a tras focuri de avertisment în direcţia unei nave turceşti de pescuit, în Egeea, pentru a evita o coliziune, relatează Reuters online.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că distrugătorul Smetlivy a fost nevoit să tragă aceste focuri de avertisment, duminică dimineaţa, şi că l-a convocat pe ataşatul militar al Turciei în legătură cu acest incident.

"Diplomatului militar turc i s-au prezent ferm potenţialele consecinţe dezastruoase ale unor acţiuni nesăbuite din partea Ankarei faţă de contingentul militar rus care luptă împotriva terorismului internaţional în Siria", a precizat ministerul într-un comunicat.

"I-au fost prezentate, în mod expres, îngrijorările noastre cu privire la noile provocări turceşti la adresa distrugătorului Smetlivi", a adăugat ministerul.

Ministerul a anunţat anterior că nava de pescuit turcească nu a răspuns avertismentelor distrugătorului şi că şi-a schimbat cursul brusc numai după ce s-au tras focuri de avertisment, iar aceasta a trecut la aproximativ 500 de metri pe lângă Smetlivy.

"Numai norocul a contribuit la evitarea unei tragedii", a apreciat ministerul.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1423 secunde