Moși Crăciun sub acoperire, în pas alergător, prin Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Moși Crăciun sub acoperire, în pas alergător, prin Constanța

Divertisment 20 Decembrie 2015 / 16:33 1494 accesări

Pe locuri, fiți gata... start! Peste 50 de Moși Crăciun și Crăciunițe din Constanța, cu o medie de vârstă de 35 de ani, s-au întrecut duminică, de la ora 11.00, în parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Au înconjurat spațiul verde de câteva ori, în pas alergător, pentru a fi în formă în Ajun, atunci când vor umbla prin oraș pentru a împărți daruri. Pentru că o lege nescrisă le „interzice” să fie văzuți de ochii pământenilor de rând, Moșii și Crăciunițele au alergat sub acoperire, astfel încât cine-i vedea înconjurând parcul în pas alergător i-ar fi confundat ușor cu niște pasionați de sport. I-au dat de gol doar fesurile roșii, tivite cu alb la margine și cu ciucuri albi ca zăpada, dar și costumația... roșie. Au fost și câteva excepții, doi Moși cu barbe și costum care s-au camuflat bine printre cei aflați sub acoperire. De prima ediție a crosului „SantaRun” au auzit și soldații de la baza militară „Mihail Kogălniceanu“, care au alergat și ei alături de Moșii și Crăciunițele de la Marea Neagră.

La final, toți alergătorii au fost răsplătiți cu bomboane, biscuiți și vin fiert, iar cei mai buni au primit diplome și premii. Ca la orice competiție, au fost și câștigători. La categoria Moș Crăciun, palmaresul a fost astfel: Cătălin Jitcovici - locul I, Ionuţ Nenovici - locul II și Gheorghe Romaşcanu - locul III. Nu au urcat pe podium, dar s-au aflat printre finaliști Vasile Apetroaiei și Cristian Tranulea.

Cea mai sprintenă Crăciuniță a fost Diana Vlad, de profesie psiholog, căreia îi place să facă mișcare, participând la competiții de acest gen. „Acesta este felul nostru, al alergătorilor, de a sărbători Crăciunul”, a spus Diana Vlad. Ea a fost secondată de Anastasia Fotu, Premiul al III-lea fiind obținut de Mădălina Damian. Oana Gheorghe și Seigean Beșir s-au clasat pe locurile IV, respectiv V.

„Au venit mulți Moși Crăciun la acest cros. Se pare că orașul va fi acoperit în acest an, de Sărbători. Va avea cine să care darurile pentru copii și toată lumea”, a spus preşedintele Asociaţiei Sportive „Sanasport” şi manager al proiectului internaţional „Maratonul Nisipului”, Daniel Antonaru.

ALERGARE ÎN DOI, DE DRAGOBETE Ineditul cros, organizat de Asociaţia Sportivă „Sanasport”, în parteneriat cu Primăria Constanța și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, este al doilea din ciclul de evenimente de pregătire pentru „Maratonul Nisipului 2016“, după inedita cursă „HelloWeRun”, din 31 octombrie.Va urma pe 21 februarie, o nouă competiție în pas alergător, „Love 2 Run”, de Dragobete. Se va alerga în pereche, pe scările de la plaja Modern.

Citește și:

Aleargă, Moșule, aleargă!

Moș Crăciun o ia la goană, la Constanța!

Primul cros costumat din orașul Constanța12
Pagina a fost generata in 0.2578 secunde