Moţiune a Adunării Generale ONU cu privire la Ierusalim, cerută de Turcia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Moţiune a Adunării Generale ONU cu privire la Ierusalim, cerută de Turcia

Externe 17 Mai 2018 / 15:02 489 accesări

Turcia doreşte ca Adunarea Generală a ONU să adopte o moţiune cu privire la Ierusalim, după ce militari israelieni au ucis zeci de palestinieni la bariera de protecţie dintre Israel şi Fâşia Gaza care manifestau contra transferului Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv, a anunţat joi ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu.

O comisie independentă este necesar să prezinte un raport despre violenţele din Fâşia Gaza, iar Israelul este necesar să dea socoteală în justiţia internaţională, a declarat Cavusoglu într-un interviu pentru postul TRT Haber.

Militari israelieni au ucis zeci de manifestanţi palestinieni şi au rănit alte câteva mii luni, la frontiera cu Fâşia Gaza, în timp ce Statele Unite îşi inaugurau ambasada la Ierusalim.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat miercuri ONU că s-au prăbuşit în faţa evenimentelor din Fâşia Gaza. El şi-a exprimat hotărârea de a convinge Consiliul de Securitate al ONU să se implice mai mult şi a anunţat că directorul său de cabinet şi Ministerul turc de Externe acţionează în vederea evacuării răniţilor.”Nu vom permite niciodată ca Israelul să fure Ierusalimul”, a avertizat el.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1427 secunde