Motivele care l-au determinat pe George Buricea să revină

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal masculin

Motivele care l-au determinat pe George Buricea să revină

„Iubesc Constanţa şi iubesc echipa asta”
Sport 11 Octombrie 2019 / 09:26 1012 accesări
George Buricea: „Lăsaţi-mă pe mine să fiu „scutul” lor şi loviţi-mă cât vreţi” (sursa foto: Facebook HC Dobrogea Sud Constanta)

George Buricea: „Lăsaţi-mă pe mine să fiu „scutul” lor şi loviţi-mă cât vreţi” (sursa foto: Facebook HC Dobrogea Sud Constanta)

Revenirea lui George Buricea în teren, în tricoul formaţiei Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, în meciul disputat miercuri, în sala Rapid, şi încheiat la egalitate, scor 20-20, cu CSM Bucureşti, a surprins, mai ales că antrenorul secund al echipei constănţene şi-a anunţat la finalul sezonului trecut retragerea din activitatea competiţională.

Motivele care l-au determinat pe George Buricea să revină au fost explicate de veteranul formaţiei HC Dobrogea Sud într-un mesaj postat pe pagina de Facebook HC Dobrogea Sud Constanta.

De ce m-am întors pe teren pentru Constanţa? 7 motive:

1. M-am săturat de criticile pe care le văd îndreptate către jucători. Mulţi dintre ei sunt aceiaşi jucători care au avut în returul trecut o serie de 12 etape fără înfrângere şi care v-au făcut fericiţi jucând finala campionatului. Prefer ca toate criticile să fie redirecţionate către mine de acum, pentru ca ei să nu mai sufere şi să se poate concentra pe lucrurile cu adevărat importante. Lăsaţi-mă pe mine să fiu „scutul” lor şi loviţi-mă cât vreţi.

2. Încă pot. Mă antrenez zilnic cu băieţii şi sunt întrebat mereu de ce m-am retras. Îmi spun că le dau incredere şi că, din punct de vedere tactic, aportul meu se simte la schemele noastre de joc. Chiar dacă m-am întors pe teren, visul meu de a deveni antrenor rămâne o prioritate în cariera mea. De altfel, nici în aceste condiţii nu renunţ la echipa a doua şi Juniorii 1, acolo unde voi ocupa în continuare funcţia de antrenor principal.

3. Pe termen scurt, echipa are nevoie de mine. Până vom mai aduce 1-2 jucători şi până se vor mai lega relaţiile de joc, antrenamentele ne-au arătat că, momentan, pot ajuta echipa mai mult din teren decât de pe bancă. Este doar o soluţie de moment, nu e vorba de mai mult de un sezon, poate chiar mai puţin. Dacă lucrurile vor merge spre bine, o să fiu primul care va recunoaste că se poate şi fără mine şi voi face pasul inapoi. Şi vă asigur că vor merge spre bine.

4. Antrenorul mi-a cerut asta. La şedinta pe care am avut-o după meciul cu Csurgoi, am întrebat unde e nevoie de mine: pe bancă, în teren, în tribună... oriunde ar fi spus Ciro că îl ajut mai mult, acolo aş fi stat. Ne-a explicat la tablă, cât se poate de clar, de ce e nevoie de mine în teren şi ce presupune întoarcerea mea, atât din punctul de vedere al jocului, cât şi al transmiterii în teren a mesajelor staff-ului.

5. La fel ca aceşti băieţi minunaţi şi Ciro merită să reuşească aici. A fost alături de noi încă de la renaşterea acestei echipe şi îşi doreşte enorm să ne ajute din nou într-o perioadă dificilă. Deşi a venit de numai o săptămână, amprenta lui deja se simte şi atmosfera e mult mai bună. Asta elimină şi zvonurile care spuneau că vreau să fiu principal, nu?

6. Schimbările neaşteptate pot fi de bun augur pentru o echipă aflată în criză. O spun din experienţa de 20 de ani pe teren: aceste „şocuri” sunt utile, aduc o energie pozitivă şi pot redresa situaţia. Cred enorm în acest grup, putem avea din nou performanţe, iar eu sunt aici să ajut pe toate planurile: moral, fizic, tactic. Chiar dacă voi fi criticat pentru întoarcerea mea sau se va dovedi că nu am ajutat deloc echipa, eu vreau să fiu împăcat şi să ştiu că mi-am făcut datoria încercând orice mi s-a cerut şi fiind dispus să iau una dintre cele mai importante decizii din cariera mea.

7. La punctul 7 nu am de ce să scriu mai mult. E ultimul, dar nu cel din urmă motiv. E scurt şi la obiect. E primul argument care mi-a trezit dorinţa să revin. Iubesc Constanţa şi iubesc echipa asta.

Fiind vorba de casa mea, motivele sunt şi mai multe; aş putea s-ajung chiar la 77, dar mă opresc aici.

În niciun moment nu a fost vorba despre mine în luarea acestei decizii. Nu am nevoie de reclamă, nu ţin să mă vadă cineva jucând şi nu vreau să demonstrez nimic. Dacă era vorba despre mine, aş fi făcut anunţul dinainte să mă vedeţi înapoi pe teren.

Ne gândim să organizăm o întâlnire cu suporterii după meciul cu Csurgoi, la care îi aşteptăm, în primul rând, pe cei mai vocali contestatari ai echipei din ultima perioadă. Realitatea este departe de felul în care e prezentată în comentariile voastre şi ar fi mult mai sănătos pentru toată lumea să ne vedem şi să vă lămuriţi.

Hai, Constanţa! HCD12
Pagina a fost generata in 0.2174 secunde