Motoare turate la Campionatul Național de Drift de la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Weekend cu surprize în parcarea de la Maritimo Shopping Center

Motoare turate la Campionatul Național de Drift de la Constanța

Sport 25 August 2016 / 16:02 2123 accesări

Organizatorii așteaptă un spectacol total în etapa a patra a Campionatului Național de Drift

Organizatorii așteaptă un spectacol total în etapa a patra a Campionatului Național de Drift

Mașinile sunt pregătite pentru etapa de la Constanța

Mașinile sunt pregătite pentru etapa de la Constanța

Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv

Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv

Pilotul Ilarion Grigorici așteaptă un număr cât mai mare de spectatori

Pilotul Ilarion Grigorici așteaptă un număr cât mai mare de spectatori

Timp de trei zile, Constanța va fi gazda unui eveniment automobilistic de excepție, a patra etapă din cadrul Campionatului Național de Drift urmând să se desfășoare în parcarea Maritimo Shopping Center. Competiția, organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv și Clubul Sportiv Romanian Drift Community, grație parteneriatului semnat cu Asociația Litoral - Delta Dunării și cu Federația Aosciațiilor de Promovare Turistică, aduce la start 51 de piloți din România și Bulgaria, aflați în luptă pentru câștigarea titlului național. În cadrul unei conferințe de presă, joi, organizatorii au anunțat că, pe lângă spectacolul oferit de piloți, publicul va avea parte de mai multe surprize, iar cei mai norocoși vor avea șansa de a face o tură de circuit pe scaunul din dreapta.

„Mesajul nostru este clar. Vrem să aducem iubitorii de adrenalină în cadrul competițiilor oficiale, astfel încât să fie cât mai puțin teribilism pe șosele”, a spus Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv. „Maritimo ne-a oferit toată parcarea, așa că avem la dispoziție un circuit mare, pe care se vor atinge viteze de peste o sută de kilometri pe oră. Va fi mult fum, dar sperăm că vom avea parte de o vreme nu prea călduroasă, întrucât în interiorul mașinii se ajunge la temperaturi de 60 de grade. În cadrul Campionatului Național de Drift sunt cinci etape, iar cea de la Constanța este a patra. Se poate întâmpla orice în lupta pentru titlul de campion și ne bucurăm că pe podium se află și un pilot român, Sorin Ene”, a adăugat Răzvan Mateescu, manager al Romanian Drift Community. „Mulți dintre spectatori or să aibă șansa de a merge în dreapta noastră, așa că îi așteptăm în număr cât mai mare”, a adăugat pilotul Ilarion Grigorici, prezent la conferința de presă alături de colegul său, Cătălin Trifan.

Evenimentul auto va debuta vineri, de la ora 17.00, când vor fi prezentați piloții și mașinile de concurs în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia și în Piața Ovidiu. Sâmbătă sunt programate antrenamentele, iar duminică se vor desfășura sesiunea de calificări și concursul oficial.

PONOR VINE LA FESTIVITATEA DE PREMIERE

Printre marile surprize se numără și prezența la festivitatea de premiere a unei triple campioane olimpice, gimnasta Cătălina Ponor, proaspăt revenită în țară, după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Rio. „Am vorbit atât cu mama ei, cât și cu directorul general al CS Farul, Ilie Floroiu, și Cătălina va veni la festivitatea de premiere. Îi vom pregăti și noi o surpriză”, a dezvăluit Corina Martin, președintele Asociației Litoral - Delta Dunării.

La conferință au fost prezente componentele echipei de bob a României, Andreea Grecu și Olivia Vild, alături de antrenorul Paul Neagu, dar și cele ale reprezentativei de bob a Austriei, Katrin Beierl și Victoria Hahn, care se antrenează la Constanța, în vederea Campionatului Mondial de starturi pentru bob cu rotile, care va avea loc în perioada 8-11 septembrie, la Mamaia. În plus, pentru a sprijini evenimentul auto de la finalul acestei săptămâni au mai fost prezenți Alex Arginteanu, câștigătorul celei de-a șasea ediții a Strongman Mamaia, și o parte dintre luptătorii de la Gala Superkombat Mamaia Style.

Citește și:

Cea mai tânără femeie-pilot din Europa va participa la CN de drift12