MTS îi va premia pe medaliații de la Jocurile Francofoniei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
MTS îi va premia pe medaliații de la Jocurile Francofoniei
Sport 02 August 2017 / 14:32 335 accesări 0 comentarii
Cristina Bujin (dreapta) pe podiumul de la Abidjan

Cristina Bujin (dreapta) pe podiumul de la Abidjan

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat că instituția pe care o conduce îi va premia cu 8.000 de lei pe medaliații cu aur la Jocurile Francofoniei, argintul va fi recompensat cu 3.000 de lei, iar bronzul cu 2.000 de lei. „Este un moment de fericire pentru noi. Ne bucură enorm de mult rezultatele obținute de sportivii noștri, iar Ministerul Tineretului și Sportului îi va premia pe medaliații la Jocurile Francofoniei. Medalia de aur va fi recompensată cu 8.000 de lei, cea de argint cu 3.000, iar cea de bronz cu 2.000. Sunt 31 de medalii, dar surpriza a fost aurul la luptele africane, acolo unde organizatorii nu se așteptau să vină un alb să câștige. Îi felicit pentru că ne-au reprezentat cu cinste și sperăm să obțină rezultate din ce în ce mai bune”, a spus Dunca, remarcând evoluțiile membrilor din delegația de lupte, care au cucerit 15 medalii dintre cele 31 obținute de România la Abidjan.

Lotul de lupte a obținut la Jocurile Francofoniei 12 medalii la lupte olimpice:

aur - David Dobre (categoria 65 kg), Vlad Caraș (97 kg)

argint - Mădălina Simona Tudor (55 kg), Denisa Iuliana Fodor (60 kg), Raul Donu (61 kg), Roman Duscov (70 kg)

bronz - Mădălina Linguraru (48 kg), Marin Filip (57 kg), Mădălin Mînzală (74 kg), Cătălina Axente (75 kg), Ion Pîslaru (86 kg), Kriszta Incze (63 kg).

Alte trei medalii au fost cucerite la lupte africane: aur pentru Mădălina Linguraru (48 kg) și Mădălin Mînzală (74 kg), respectiv bronz pentru Cătălina Axente (75 kg).

În total, la ediția 2017 a Jocurilor Francofoniei, România a obținut 31 de medalii, dintre care 8 de aur, 9 de argint și 14 de bronz, ocupând locul 4 în clasamentul pe națiuni. Jucătoarea de tenis de masă Alina-Georgiana Zaharia, care a fost însoțită în Africa de Elena Sebe, antrenoarea ei de la CS Farul Constanța, a cucerit medalia de aur în proba de dublu mixt (alături de Alexandru Manole), argintul pe echipe (tot împreună cu Manole) și argintul la simplu feminin. În competiția de atletism, Cristina-Ioana Bujin (CS Farul - Steaua București, antrenor Daniel Cojocaru) a obținut medalia de bronz în proba de triplusalt.

România a participat cu 57 de sportivi, la șase discipline (atletism, tenis de masă, lupte libere și africane, judo, baschet feminin, ciclism pe șosea), la a opta ediție a Jocurilor Francofoniei. La precedenta ediție, desfășurată la Nisa, în Franța, România a cucerit 9 medalii de aur, 10 de argint și 4 de bronz.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.18 secunde