Multe zile libere, de Sărbători. Cadou de la Guvern!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a decis!

Multe zile libere, de Sărbători. Cadou de la Guvern!

Social 13 Decembrie 2018 / 16:37 884 accesări

E oficial! Guvernul a aprobat, joi, zilele libere de care se vor bucura angajații din sistemul bugetar. Mai exact, salariații de la stat se vor bucura de câte o minivacanţă de 5 zile pentru Crăciun şi Revelion. În acest fel, bugetarii pot lega liberele din week-end cu cele două care sunt declarate libere de către Guvern de Crăciun şi Revelion, 24 şi 31 decembrie.

E oficial! Guvernul a aprobat, joi, zilele libere de care se vor bucura angajații din sistemul bugetar. Mai exact, salariații de la stat se vor bucura de câte o minivacanţă de 5 zile pentru Crăciun şi Revelion. „Am o veste bună pentru angajaţii din sistemul bugetar. Se vor bucura de încă două zile libere, în preajma Crăciunilui şi Anul Nou, respectiv 24 şi 31 decembrie. Sper ca tot mai mulţi români să aibă tihnă şi linişte în perioada sărbătorilor”, a spus premierul Viorica Dăncilă. În acest fel, bugetarii pot lega liberele din week-end cu cele două care sunt declarate libere de către Guvern de Crăciun şi Revelion, 24 şi 31 decembrie. Prin urmare, perioada de vacanţă va fi între 22 şi 26 decembrie şi o alta între 29 decembrie şi 2 ianuarie.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CEI CARE NU ÎȘI POT LUA LIBER

Pentru salariaţii a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, cum ar fi unitațile sanitare sau cele de alimentaţie publică, angajatorul este obligat să compenseze cu zile libere în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru muncă prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

CE ZILE LIBERE VOM AVEA ANUL VIITOR

În anul 2019, românii se vor bucura de 11 zile libere în plus, dat fiind faptul că sărbători legale precum 1 Iunie (Ziua Copilului), prima zi de Rusalii, Sf. Andrei sau Ziua națională a României pică în weekend. Totuși, este posibil să mai câștigăm câteva zile libere dacă, în preajma unor sărbători precum Ziua Unirii Principatelor (joi, 24 ianuarie), 1 Mai (miercuri), Adorimirea Maicii Domnului (joi, 15 august) sau Crăciun (miercuri, 25 decembrie și joi, 26 decembrie), Guvernul va decide să decreteze zile libere care să lege zilele de sărbătoare de cele de weekend, așa cum se obișnuiește de câțiva ai încoace.

Iată calendarul sărbătorilor legale al anului viitor:

1 ianuarie (marţi) – Anul Nou

2 ianuarie (miercuri)

24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor României sau Mică Unire

26 aprilie (vineri) -Vinerea Mare

28 aprilie (duminică) – Paştele

29 aprilie (luni) – A două zi de Paşte

1 Mai (miercuri) – Ziua Muncii

1 iunie (sâmbătă) – Ziua Copilului

16 iunie (duminică) – Rusalii

17 iunie (luni) – A două zi de Rusalii

15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei

1 decembrie (duminică) – Marea Unire

25 decembrie (miercuri) – Crăciun

26 decembrie (joi) – Crăciun12
Pagina a fost generata in 0.172 secunde