Mulți constănțeni, cu accidente vasculare cerebrale! Ce spun medicii?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În ultima perioadă Mulți constănțeni, cu accidente vasculare cerebrale! Ce spun medicii?
Sănătate 14 Februarie 2017 / 16:33 4330 accesări 3 comentarii
Șeful Clinicii de Neurologie, conf. univ. dr. Anca Hâncu: ”În special noaptea volumul de muncă este imens, sunt multe cazuri. Este o presiune mare”

Șeful Clinicii de Neurologie, conf. univ. dr. Anca Hâncu: ”În special noaptea volumul de muncă este imens, sunt multe cazuri. Este o presiune mare”

Medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanța au raportat, în ultimele zile, un număr mare de pacienți cu accidente vasculare cerebrale. ”Numai în ultimele zile, 44 de persoane care au fost aduse la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) au fost internate la Secția de Neurologie. De la începutul lunii și până în prezent, au fost internați 125 de pacienți. Aproximativ 80% dintre aceștia au ajuns la spital după ce au suferit un accident vascular cerebral. Cei mai mulți dintre pacienți au peste 50 de ani”, se arată într-o informare a SCJU. Specialiștii spun că, în perioada de iarnă grea, pacienții nu au avut acces ușor la spital, așa că au amânat deplasarea. ”Într-adevăr, avem un număr mare de bolnavi. În special noaptea volumul de muncă este imens, sunt multe cazuri. Este o presiune mare. Facem eforturi ca totul să fie bine, să nu fie probleme”, a declarat, pentru ”Telegraf”, șeful Clinicii de Neurologie, conf. univ. dr. Anca Hâncu. Totodată, medicul-șef a subliniat că secția este foarte aglomerată, în condițiile în care sunt 75 de paturi. ”Am reușit să mai externăm, sunt și spitalizări de zi, dar este foarte aglomerat. Din păcate, nu avem ce face”, a adăugat medicul-șef.

FACTORI DE RISC Conf. univ. dr. Hâncu a explicat că factorii de risc pentru declanșarea accidentelor vasculare cerebrale sunt cei cunoscuți. De exemplu, tensiunea arterială crescută este al doilea factor de risc ca importanță după vârstă. Apoi, pot fi: diabetul zaharat; nivelul crescut de colesterol din sânge; afecțiuni ale arterelor coronare; alte afecțiuni cardiace; fumatul, inclusiv fumatul pasiv; lipsa activității fizice, obezitatea, consumul crescut de alcool etc. ”În unele cazuri ține foarte mult și de educația medicală, de cea pe care o primim atât în familie, cât și de la medicul de familie. Este adevărat că și medicul de familie are foarte multe sarcini”, a adăugat medicul-șef.

ÎN 24 DE ORE, 345 DE PACIENȚI - 115 SPITALIZAȚI! Potrivit informării SCJU, în doar 24 de ore s-au prezentat în Unitatea de Primire a Urgențelor 345 de pacienți, dintre care 115 au fost spitalizați. ”15 pacienți au fost aduși la Camera de Resuscitare. 158 s-au prezentat la Interne, iar la Pediatrie au fost aduși 74 de copii, dintre care 35 au fost internați, iar 4 au fost preluați de medicii de la Secția de Terapie Intensivă”, potrivit SCJU.

3 comentarii

alex 05:41:59 / 15 Februarie 2017
Conf. univ. dr. Hâncu

Medicul lui peste prajit o spagareasa imputita am mersl la ea cu mama mea a consultato in privat bineinteles la cabinet particular a investigato analize ,ct etc dupa 3 ani de papat bani de la noi ce credeti ca ne spune doamna nu este bolnava neurologic nu are nimic mergeti la medic psihiatru rusine ptru acest medic mai este si sef clinica neurologie a vazut probabil ca nu suntem prea darnici cu ea si ce azis madam ia sa va pasez eu nu te mai satura D-zeu de bani astia de teapa ei ar trebui exterminati sa nu mai aiba de a face cu medicina in viata lor am uitat sa va spun chitanta in urma consultatiei kanci asa ca aveti grija la ce medici mergeti.

Mergeti la Bucuresti cand aveti o problema mai grava 10:48:41 / 15 Februarie 2017
Medici slab pregatiti, incompetenti, care nu stiu sa se organizeze ci doar sa f--e.

Ar trebui procurorii sa fie repartizati pe medici. Si antifrauda sa-i viziteze zilnic. Exista vreun medic stomatolog sa dea chitanta sau bon? Eu nu prea am intalnit. Aici e marea evaziune si frauda caci ei invart sume imense zilnic. Preturile in cta sunt mai mari ca in Bucuresti. Pregatirea lor e la pamant, experienta e minima. Te duci cu simptome de AVC (accid.vasc.cerebral) si ei zic ca e un atac de panica, si recomanda consult la psihiatrie sau cardiologie. La neurologie niciodata nu sunt paturi libere. Cine vor sa le rezolve ac probleme? Nu au manageri si directori? Daca AVC apar de la varste tot mai scazute si nu se face preventie (habar nu au) atunci ce asteptati? Pacienti la ORL?

Cristea Popa 16:31:58 / 13 Martie 2017
medici de la sf andrei

DE UNA ZI MI SA CONFENSAT UN PACIENT AL DOCTORULUI MAXIM.DA DA ACEL DOMN CARE ARE MULTE POSTARI PE UN SAIT DE SOCIALIZARE.ERA VB DE O PERS CU HANDICAP DIN PROG NAT DE SANATATE CARE A FOST RESPINS PT A FI CONSULTAT SI INDRUMAT LA CAB DINSULUI PARTICULAR CONTRA SUMEI DE 120RON.BINETELES TOT DINSUL IL PROGRAMASE IN URMA CU O LUNA LA DINSU CHIAR CERINDUI SI ANALIZE SUPLIMENTARE TRIM DE LA MED E FAM SI CARDUL DE SANATATE.ASTAZI CIND SPUNE CA SA DUS LA DINSU LA 2509 A FOST REPINS PT A FI CONSULTAT SI BINENTELES INDRUMAT LA CAB PART.SI AICI VB LA TEL A FOAT PROGRAMAT IN LUNA MAI.ZIC CA II OK PT UN CARDIAC SA CONTINUIE MEDICATIA IN MAI :-\ ACEASTA FIIND PINA ASTAZI CONTINUA.DIFERENTA DE TIMP FIIND BANUIESC JUSTIFICATA DE MEDIC S-AU DE...LEHAMITE II PUTIN SPUS ASA MEDICI FARA SUFLET GREU DA DA F GREU.AM SA RECOMAND TUTUROR CUNOSTINTELOR APROPIATILOR SA EVITE ACEST MEDIC MULT SPUS MEDIC.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3565 secunde