Muștele și țânțarii din Constanța și Mamaia, doborâți de avioane!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În atenția locuitorilor şi agenţilor economici Muștele și țânțarii din Constanța și Mamaia, doborâți de avioane!
Administrație 26 Iunie 2017 / 17:49 2990 accesări 1 comentariu

Căldura a venit treptat, așa că trebuie să ne așteptăm la apariția insectelor și altor vietăți mici care provoacă neplăceri. Printre acestea se numără țânțarii și căpușele. După ce constănțenii s-au plâns de foarte multe ori că nu mai pot ieși din casă pentru că s-au săturat să fie ciupiți de țânțari, Primăria a decis să intensifice acțiunile de dezinsecție. Reprezentanții administrației publice locale au anunțat că în 28 iunie se va efectua un tratament aviochimic. „Se vor trata toate zonele și spațiile verzi din stațiunea Mamaia și municipiul Constanța. Substanţa folosită se numeşte K’OTHRINE PROFI EC 250, este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti şi are o sferă largă de acţiune, fiind destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, gândaci, căpușe, furnici etc.). Este o substanță biodegradabilă, NU ESTE TOXICĂ PENTRU POPULAȚIE ȘI ANIMALE, NU MURDĂREȘTE ȘI NU PĂTEAZĂ“, se arată într-un copmunicat al Primăriei.

CE TREBUIE SĂ FACĂ CETĂȚENII

Conducerea administrației locale recomandă populației, pentru evitarea intoxicațiilor familiilor de albine, să închidă stupii timp de 24 de ore sau să îndepărteze stupii la o distanță de 10 km față de locul unde se execută tratamentul. „Tratamentele aviochimice se vor desfășura în funcţie de condiţiile meteorologice favorabile acestor lucrări“, a arătat Primăria. De asemenea, reprezentanții administrației locale le recomandă cetățenilor să cosească regulat iarba de pe terenurile pe care le dețin, să utilizeze creme și spray-uri cu substanțe repelente, să aplice tratamente chimice în spațiile și clădirile abandonate și să se ocupe de deparazitarea animalelor de companie. În același timp cu acțiunile Primăriei, persoanele juridice și fizice au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare în imobilele, incintele și gospodăriile pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății.

Loading...

1 comentariu

razvan g. 11:28:20 / 27 Iunie 2017
curatenia orasului

Pe str.Callatis 5 este un teren neingradit plin de gunoaie si mizerii un adevarat focar de infectii !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1858 secunde