Muzica anilor '80, remixată la Gala „Hop”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Muzica anilor '80, remixată la Gala „Hop”

Cultură 02 Septembrie 2014 / 00:00 417 accesări

A mai rămas o săptămână până la cea de-a XVII-a ediție a Galei Tânărului Actor „Hop”, care se va desfăşura la Costineşti, în perioada 9-12 septembrie. Cei mai talentați absolvenți de actorie vor intra în competiție, dar vor participa și la un nou atelier de creație. Este vorba despre un workshop prin intermediul căruia organizatorii încearcă să readucă în actualitate melodiile celebre ale anilor '80, remixate de Mihai Dobre, DJ Haute Culture sau Dobrică de la Şuie Paparude, cum este cunoscut. Workshop-ul, care respectă tema galei de anul acesta, „Joacă-te cu mine. Sunt om. Nu personaj”, este coordonat de Andrea Gavriliu, actriţă şi coregraf.

ÎNTRE OM ŞI BUFON „Tema de bază a momentelor pe care le pregătesc este şi tema galei. Aceasta va fi tradusă prin alternanţa dintre om şi bufon, un soi de „schizofrenie” cu care se confruntă orice actor. Vom avea de-a face cu un bufon modern, cu o corporalitate aparte pe care vreau s-o descopăr împreună cu doritorii, un „bufon disco”. „Disco” pentru că întreaga coloană sonoră va fi compusă din melodii ale anilor '80 remixate”, spune Andrea Gavriliu.

Anul trecut, muzica Mariei Tănase a fost tema atelierului de creaţie de la Costineşti condus de Vlaicu Golcea și care s-a concretizat în renumitul spectacol „Hai iu iu Nu Hi You You”, invitat apoi la mai multe festivaluri de teatru din ţară.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2113 secunde