Muzica „generației în blugi și adidași”, la Constanța și Mangalia!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Muzica „generației în blugi și adidași”, la Constanța și Mangalia!

Divertisment 10 Ianuarie 2019 / 17:39 1868 accesări

Muzica „generației în blugi și adidași” vine la Constanța și Mangalia în două concerte de excepție, organizate de Asociația Constanța Rock 89. Sub denumirea „Folk de Colecție” trei nume mari și renumite ale acestui gen muzical, artiști consacrați, vor susține recitaluri live, cântând despre viață, prietenie şi iubire, în două concerte extraordinare la Constanța și Mangalia.

La 160 de ani de la Mica Unire, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu le vor reaminti celor prezenți refrenele mult iubite ale muzicii folk. „Folk de Colecție” la Constanța și Mangalia pe 24 ianuarie, respectiv 25 ianuarie.

„Folk de Colecție” la Constanța! Acordurile de chitare vor răsuna pe 24 ianuarie 2019, la Teatrul de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, de la ora 19.00. Prețul biletului este de 50 de lei și poate fi procurat de la casa Teatrului, începând cu 10 ianuarie 2019.

„Folk de Colecție” la Mangalia. Pe 25 Ianuarie 2019, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu vor susține un concert extraordinar la Casa de Cultură a orașului Mangalia, de la ora 20.00. Prețul biletului este de 50 de lei și poate fi procurat de la Casa de Cultură Mangalia începând cu 10 ianuarie.

Cele două evenimente sub genericul „Folk de Colecție” sunt organizate de Asociația Constanța Rock 89. Reamintim că în luna iulie 2017, Asociația Constanța Rock 89 a organizat festivalul intenațional Capidava Rock Fest.

Vasile Șeicaru debutează în formația Cristal ca solist vocal în 1970. Din 1978 devine membru al Cenaclului Flăcara, fiind recrutat de însuși Adrian Păunescu în timpul unei transmisiuni TV din Galați. Din 1990 evoluează solo, efectuând numeroase turnee în țară și peste hotare. În anul 2006 primește din partea Președintelui Romaniei „Ordinul Cultural în Grad de Cavaler”.

Ducu Bertzi a debutat pe o scenă recunoscută în 1976 la Baia Mare, iar consacrarea în Cenaclul Flacara a avut loc în toamna anului 1979 când a lansat cântecul "Când s-o-mpărțât norocul", în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985. A susținut peste 4.500 de concerte atât în țară cât și in străinătate, în mijlocul comunităților românești.

Victor Socaciu debutează în 1970 pe scenă cu trupa rock Zodiac, iar în Cenaclul Facăra ajunge în anul 1974, cu piesa „Ținta”. Părăsește Cenaclul în 1982 pentru a-și dezvolta propria carieră profesională. A efectuat mii de turnee în țară și străinătate, fiind recompensat cu prestigioase premii ale lumii muzicale. În 2004 primește Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B - ”Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.



12