Naționala de volei juniori a României debutează împotriva Spaniei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Volei (m) / Campionatul European pentru juniori, turneul final

Naționala de volei juniori a României debutează împotriva Spaniei

Sport 04 Aprilie 2015 / 00:00 2406 accesări

În perioada 4-12 aprilie, în Turcia, la Sakarya şi Kocaeli, este programat turneul final al Campionatului European de volei rezervat juniorilor (jucători născuţi după 1 ianuarie 1997). La competiție participă și selecționata României, antrenată de Răzvan Parpală și Zoltan Kovacs, care a depășit turul preliminar cu victorii pe linie. Tricolorii au fost repartizați în Grupa a II-a, cea de la Sakarya, în care vor întâlni Spania (sâmbătă, cu începere de la ora 19.30), Turcia (duminică, ora 17.00), Bulgaria (luni, ora 14.30), Germania (miercuri, ora 19.30) și Cehia (joi, ora 19.30). Din Grupa I, cu meciuri la Kocaeli, fac parte Rusia, Franța, Polonia, Italia, Danemarca și Serbia. De remarcat că România și Danemarca s-au calificat în premieră la turneul final al acestei competiții, care se dispută din anul 1995.

„Este o grupă dificilă, cu toate că pare accesibilă la prima vedere. Pe Turcia și Bulgaria le-am învins anul trecut, la Balcaniadă, dar la Campionatul European vor veni cu cele mai bune echipe. Spania și Germania sunt și ele redutabile, însă noi ne vom bate cu fiecare adversar și vrem să câștigăm toate meciurile”, a declarat antrenorul principal al lotului național de juniori, constănţeanul Răzvan Parpală, cel care în 2014 a condus spre titlul naţional echipele de cadeţi şi de juniori ale clubului CVM Tomis Constanța. Parpală a selecționat pentru acest turneu final și patru jucători de la Tomis: extremele Adrian Aciobăniţei (căpitanul echipei naționale) și Ovidiu Darlaczi, universalul Radu Dediulescu şi libero-ul George Gavriz. Iată-i şi pe ceilalţi componenţi ai lotului care au făcut deplasarea în Turcia: coordonatori - Filip Constantin (Steaua Bucureşti), Cătălin Aciobăniţei (CSŞ 2 Baia Mare); centri - Tudor Magdaş (CSŞ Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” Dej), Natan Savan (CSŞ LAPI Dej), Alexandru Ionescu (CSŞ 2 Baia Mare); extreme - Rareş Bălean (CSŞ Zalău), Ştefan Savastre (CSŞ Rm. Sărat), Robert Silaghi (CSŞ 2 Baia Mare).

COMPETIȚIA DIN TURCIA OFERĂ ȘASE LOCURI LA CAMPIONATUL MONDIAL!

Turneul final din Turcia este extrem de important și pentru că va stabili cele șase formații care vor reprezenta Europa la Campionatul Mondial U19 din Argentina, programat la Resistencia și Corrientes, în perioada 10-23 august 2015. Astfel, în cele două grupe se va juca fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor obține calificarea în semifinalele Campionatului European și vor lupta pentru medalii. Cele patru formații vor fi automat calificate și la Mondiale, unde vor fi însoțite de ocupantele locurilor 5 și 6, stabilite în urma turneului 5-8.12
Pagina a fost generata in 0.1512 secunde