Naționala României și-a aflat adversarele de la turneul final

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campionatul European de volei pentru juniori

Naționala României și-a aflat adversarele de la turneul final

Sport 17 Ianuarie 2015 / 00:00 2161 accesări

Săptămâna trecută, în urma turneului preliminar de la Nea Ionia Magnisias (Grecia), naţionala de juniori a României s-a calificat neînvinsă la turneul final al Campionatului European de volei rezervat jucătorilor născuţi după 1 ianuarie 1997, după trei victorii clare obținute în meciurile cu Finlanda, Letonia şi Grecia. Turneul final este programat în Turcia, la Sakarya şi Kocaeli, în perioada 4-14 aprilie 2015, iar formația noastră și-a aflat adversarele din grupă în urma tragerii la sorți de joi, de la Sakarya. Tricolorii au fost repartizați în Grupa a II-a, în care vor întâlni Spania (4 aprilie, ora 19.30), Turcia (5 aprilie, ora 17.00), Bulgaria (6 aprilie, ora 14.30), Germania (8 aprilie, ora 19.30) și Cehia (9 aprilie, ora 19.30). Din Grupa I, cu meciuri la Kocaeli, fac parte Rusia, Franța, Polonia, Italia, Danemarca și Serbia. De remarcat că România și Danemarca s-au calificat în premieră la turneul final al acestei competiții, care se dispută din anul 1995.

Turneul final din Turcia este extrem de important și pentru că va stabili cele șase formații care vor reprezenta Europa la Campionatul Mondial U19 din Argentina, programat la Resistencia și Corrientes, în perioada 10-23 august 2015. Astfel, în cele două grupe se va juca fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor obține calificarea în semifinalele Campionatului European și vor lupta pentru medalii. Cele patru formații vor fi automat calificate și la Mondiale, unde vor fi însoțite de ocupantele locurilor 5 și 6, stabilite în urma turneului 5-8.

Reamintim că echipa Club Volei Municipal Tomis Constanţa, multiplă campioană națională la volei masculin la toate categoriile de vârstă (seniori, juniori, cadeți sau speranțe), a fost foarte bine reprezentată la naționala de juniori care a evoluat în Grecia. Antrenorul principal al lotului național de juniori este constănţeanul Răzvan Parpală, iar printre jucătorii selecționați s-au numărat şi patru de la CVM Tomis: extremele Adrian Aciobăniţei și Ovidiu Darlaczi, universalul Radu Dediulescu şi libero-ul George Gavriz. Aciobăniţei, Dediulescu şi Gavriz au fost titulari în fiecare partidă, iar Darlaczi a intrat în două meciuri din postura de rezervă. De remarcat că Adrian Aciobăniţei, căpitanul naţionalei, a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei la fiecare meci din grupă!



12
Pagina a fost generata in 0.1524 secunde