Nadal și Muguruza - sportivii anului în tenis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp / ITF are o altă părere despre cei mai buni jucători din 2017

Nadal și Muguruza - sportivii anului în tenis

Sport 08 Decembrie 2017 / 15:59 1315 accesări
Rafael Nadal și Garbine Muguruza au jucat împreună la un meci caritabil

Rafael Nadal și Garbine Muguruza au jucat împreună la un meci caritabil

Federația Internațională de Tenis (ITF) a anunțat, vineri, care sunt cei mai buni jucători din lume în opinia sa: Rafael Nadal și Garbine Muguruza. Rafael Nadal, care a terminat anul 2017 ca numărul 1 ATP a câștigat US Open și Roland Garros, fiind și finalist la Australian Open. Spaniolul în vârstă de 31 de ani a mai fost desemnat cel mai bun jucător de tenis din lume și în 2008 și 2010. Garbine Muguruza nu a terminat anul pe primul loc în ierarhia WTA, ci doar pe poziția secundă, dar victoria neașteptată de la Wimbledon a contat mult în decizia ITF. Ei vor primi titlul de „campioni mondiali în 2017”, în cadrul unei gale care va avea loc la 5 iunie 2018, la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros.

Ultima oară când ITF a desemnat cei mai bun sportivi din lume din aceeași țară a fost în 1998, când americanii Pete Sampras și Lindsay Davenport au primit onorurile ITF.

Polonezul Lukasz Kubot şi brazilianul Marcelo Melo au fost desemnaţi „campioni mondiali” la dublu masculin, iar Chan Yun-Jan, din Taiwan, şi elveţianca Martina Hingis, retrasă din activitatea la finalul sezonului, au devenit „campioane mondiale” la dublu feminin.

Taguri articol


12