NASA îşi redenumeşte sediul principal după prima ingineră afro-americană din agenţie, Mary W. Jackson

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

NASA îşi redenumeşte sediul principal după prima ingineră afro-americană din agenţie, Mary W. Jackson

Externe 25 Iunie 2020 / 17:38 833 accesări

Ştii că subiecte precum egalitatea de rasă şi gen sunt dezbătute intens în SUA în prezent, în contextul protestelor organizate după moartea afro-americanului Gerge Floyd. NASA anunţă că sediul principal al instituţiei va primi numele lui Mary W. Jackson, prima ingineră afro-americană care a lucrat în agenţie.

Jackson a făcut parte dintr-un grup foarte important de femei care a ajutat NASA să ducă primii oameni în spaţiu, aspus şeful agenţiei, Jim Bridenstine. Ea a ajutat la ruperea unor bariere şi la deschiderea unor oportunităţi pentru femeile afro-americane în inginerie şi tehnologie.

Mary Jackson şi-a început cariera la NASA, lucrând la Comitetul Consultativ Naţional în Aeronautică (Naca), o unitate segregată care a devenit Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială (NASA) în 1958. În interiorul Naca, din statul american Virginia, existau semne care indicau toaletele pe care le puteau folosi femeile şi persoanele de culoare.

În 1985, ea s-a retras de la NASA,iar, în 2005, a murit, la vârsta de 83 de ani.

Anul trecut, Jackson a fost recompensată postum cu Medalia de Aur a Congresului, cea mai mare onoareacordată unui civil de către Congresul Statelor Unite.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2085 secunde