NASA vrea să trimită prima femeie pe Lună în următorii cinci ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
NASA vrea să trimită prima femeie pe Lună în următorii cinci ani
Ştiință, Tehnologie 18 August 2019 / 13:07 1490 accesări 1 comentariu

NASA plănuieşte să ducă pe Lună prima femeie până în 2024, programul fiind coordonat de The Marshall Space Flight Centre din Alabama, a anunţat, sâmbătă, Agenţia Aerospaţială Americană.

Costurile operaţiunii sunt estimate undeva între 20 şi 30 de miliarde de dolari, în proiect fiind implicate companiile lui Jeff Bezos, Blue Origin, Elon Musk, SpaceX şi Lockheed Martin Corp. Fiecare dintre acestea dezvoltă componente care vor alcătui modulul lunar. NASA va lansa un concurs pentru cele mai bune proiecte în ultima parte a anului.

Agenţia a denumit programul „Artemis“ şi a cerut Congresului American o creştere a bugetului pentru anul viitor cu 1,6 miliarde de dolari.

Şi modulul lunar al misiunii Apollo a fost construit în acelaşi loc, acum 50 de ani.

Americanul Harrison Schmitt a rămas, din 1972, ultima persoană în viață din lista celor 12 astronauţi care au ajuns până acum pe Lună. Este pentru prima dată când NASA încearcă să reia misiunile spaţiale cu oameni de pe teritoriul american de la închiderea programului dedicat navetelor spaţiale în 2011.

Loading...

1 comentariu

Paul 10:52:58 / 07 Septembrie 2019
Misto !

Va fi trimisa Vasilica Viorica Rodica Dancila si va ramane acolo pana cand se va deschide ruta catre Marte ...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1992 secunde