Năstase îl acuză pe Iohannis că i-a preluat tema de campanie din 2004

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Năstase îl acuză pe Iohannis că i-a preluat tema de campanie din 2004
Politică 15 Septembrie 2019 / 14:35 304 accesări 2 comentarii

Adrian Năstase a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a preluat tema de campanie pe care a avut-o la alegerile prezidenţiale din 2004 şi anume „Normalitatea”. Fostul premier se întreabă dacă gestul nu este o recunoaştere tardivă a actualului şef al statului a programului său de atunci.

„Am constatat că unul dintre candidaţii la prezidenţiale - Klaus Iohannis - a preluat tema mea principală de campanie de la alegerile pentru prezidenţiale, din 2004. Tema preocupării pentru «normalitate» a fost prezentată în numeroase documente şi conferinţe pe care le-am susţinut în perioada 2002-2004 şi este sintetizată în volumul «Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernarii», publicată în 2004, ca suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line şi pe site-ul meu”, a scris Adrian Năstase, duminică pe blogul personal.

Acesta redă şi un fragment din cartea respectivă.

„Teza fundamentală a acestei viziuni este că prima sarcină a guvernării este de a crea în realitatea românească o zonă a normalităţii şi, apoi de a asigura extiderea acestei zone în întreaga societate. «Normalitate» înseamnă bunăstare şi libertăţi pentru indivizi, viaţă activă şi responsabilă pentru comunităţi, precum şi integrare şi rol internaţional semnificativ pentru societatea românească. Cred că am făcut paşi importanţi în toate aceste direcţii”, arată fragmentul din volum, citat de Năstase.

„Preluarea acestei teme, este oare o recunoaştere tardivă din partea actualului preşedinte a programului pe care l-am susţinut în 2004? Întrebarea are cu atât mai mult sens cu cât, aşa cum ne amintim, Iohannis, în 2004, l-a votat pe Băsescu preşedinte!”, a conchis fostul premier.

Sloganul de campanie al preşedintelui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie este „Iohannis, Preşedintele României. Pentru o Românie Normală”.

Dealtfel, la Şcoala de Vară a Tineretului Liberal şi Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Sud-Est de sâmbătă, de la Constanţa, Iohannis a lansat atacurile obișnuite împotriva PSD şi a vorbit despre România normală pe care şi-o doreşte.

„Eu vreau să construim România normală, România puternică, adică un stat funcţional, cu instituţii eficiente, puse în slujba cetăţeanului. Proiectul României normale este un efort colectiv, iar PNL va fi motorul acestei viitoare construcţii, iar alături de noi vor veni acele partide democratice şi pro-europene care sunt capabile să pună interesul public mai presus de mizele şi orgoliile personale”, a afirmat preşedintele Iohannis, în discursul susţinut în faţa liberalilor.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.144 secunde