Naţionala de rugby a României a participat la festivitatea de bun venit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cupa Mondială de rugby

Naţionala de rugby a României a participat la festivitatea de bun venit

Sport 19 Septembrie 2015 / 15:44 623 accesări

Naţionala de rugby a României a participat, joi seară, la festivitatea de bun venit la Cupa Mondială, organizată de England Rugby la Christ Church Spitalfields, o biserică anglicană construită între 1714 şi 1729. Festivitatea a fost deschisă de corul de copii de la Şcoala St. Aubyn, care a interpretat melodia „World in Union” în faţa unui public numeros prezent la eveniment. Vicepreşedintele World Rugby, Oregan Hoskins, şi preşedintele Federaţiei Engleze de Rugby, Jason Leonard, le-au urat bun venit „Stejarilor” şi succes la această ediţie a Cupei Mondiale. Jucătorii au primit medaliile de participare şi şepci brodate cu logo-ul Cupei Mondiale.

La Cupa Mondială din Anglia, România face parte din Grupa D şi va debuta miercuri seară, la ora 22.00, pe Olympic Stadium din Londra, împotriva Franţei, vicecampioana mondială. Primele jocuri din grupa noastră vor avea loc sâmbătă: Irlanda - Canada (ora 16.30, la Cardiff) și Franța - Italia (22.00, pe „Twickenham” din Londra). Competiția a programat vineri seară primul meci, Anglia - Fiji, și va continua în weekend cu următoarele partide: Tonga - Georgia (Grupa C, sâmbătă, ora 14.00, la Gloucester); Africa de Sud - Japonia (Grupa B, sâmbătă, ora 18.45, la Brighton); Samoa - SUA (Grupa B, duminică, ora 14.00, la Brighton); Țara Galilor - Uruguay (Grupa A, duminică, ora 16.30, la Cardiff); Noua Zeelandă - Argentina (Grupa C, duminică, ora 18.45, la Londra, pe Wembley). Competiția este transmisă în direct pe cele trei canale Digi Sport.

620 DE JUCĂTORI PARTICIPĂ LA A OPTA EDIŢIE, CEL MAI TÂNĂR ARE 18 ANI

Cel mai tânăr jucător de la Cupa Mondială de rugby este georgianul Vasil Lobzhanidze, care are 18 ani şi 338 de zile, informează „Le Figaro”, într-un material despre competiţia la care participă 620 de rugbyști. Dacă va intra în joc, Lobzhanidze, născut pe 14 octombrie 1996, va deveni cel mai tânăr rugbyst din istoria Cupei Mondiale, depăşind recordul americanului Thretton Palamo, care a jucat cu Africa de Sud, în 2007, la 19 ani. Pilierul francez Uini Atonio cântăreşte cel mai mult, având 145 de kilograme, în timp ce japonezul Fumiaka Tanaka cântăreşte cel mai puţin: 71 kg. De asemenea, Tanaka este şi cel mai scund, având 1,66 m. Cel mai înalt este irlandezul Devin Toner, 2,08 metri. Cel mai în vârstă participant la CM de rugby este sud-africanul Victor Matfield, care are 38 de ani şi 129 de zile.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1343 secunde