Naționala de rugby a României se menține pe locul 17 în lume

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Clasamentul World Rugby Naționala de rugby a României se menține pe locul 17 în lume
Sport 29 Septembrie 2015 / 16:57 432 accesări 0 comentarii

Țara Galilor a urcat două locuri, ajungând pe poziția a doua în ierarhia mondială, potrivit clasamentului dat publicității de World Rugby, în urma victoriei obținute în meciul cu Anglia de la Cupa Mondială (scor 28-25). XV-le „Trandafirului“ a retrogradat pe locul 6, ajungând în urma Irlandei (4) și Africii de Sud (5). Noua Zeelandă își păstrează primul loc, iar Australia completează podiumul. Scoția a ajuns și ea în Top 10, pe locul 9, fiind în urcare cu trei poziții. Franța se menține pe locul 7, iar Argentina pe 8. Top 10 este încheiat de Fiji, care a coborât un loc.

Echipa României se menține pe locul 17, fiind precedată de Samoa (locul 11), Japonia, Tonga, Italia, Georgia și SUA. Între primele 20 de echipe naționale din lume se mai află Canada, Uruguay și Namibia, participante și ele la Cupa Mondială 2015. Următorul joc al României de la RWC 2015 va fi cel de marțea viitoare cu Canada, programat la Leicester, de la ora 18.45.

ALȚI CINCI JUCĂTORI AU ÎNCHEIAT PREMATUR CUPA MONDIALĂ

Nivelul foarte înalt la care se joacă în Cupa Mondială de rugby și contactele fizice intense dintre rugbyști au făcut ca mai mulți jucători să se accidenteze serios, astfel că echipele lor au fost nevoite să-i trimită acasă. Cum regulamentul competiției o permite, ei au fost înlocuiți de alți jucători, chemați de urgență din țările respective. Ultimii pe lista accidentaților sunt australienii Wycliff Palu (leziune la ischiogambieri) şi Will Skelton (accidentat la un braț), care vor fi înlocuiți cu Sam Carter şi James Hanson. De asemenea, canadianul Connor Braid, care a suferit o fractură de mandibulă şi o comoţie cerebrală în meciul de sâmbătă cu Italia, a fost înlocuit cu Patrick Parfrey. La rândul lor, galezii Scott Williams (probleme la genunchi) și Hallam Amos (umăr luxat) vor fi înlocuiţi de James Hook şi Gareth Anscombe.

Pe lista jucătorilor accidentați și pentru care Cupa Mondială 2015 s-a încheiat deja se mai află scoţianul Grant Gilchrist, galezul Cory Allen (înlocuit de Tyler Morgan) și italianul Andrea Masi (substituit de Michele Visentin), dar și argentinianul Mariano Galarza, suspendat timp de nouă săptămâni pentru „joc neloial” la meciul cu Noua Zeelandă, din 20 septembrie.

Citește și

http://www.telegrafonline.ro/si-durii-din-rugby-pot-fi-romantici

http://www.telegrafonline.ro/inca-o-infrangere-pentru-romania-la-cupa-mondiala-de-rugby

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1497 secunde