Națiunile Unite: 6 teste nucleare, 6 sancțiuni noi pentru Coreea de Nord!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Națiunile Unite: 6 teste nucleare, 6 sancțiuni noi pentru Coreea de Nord!

Externe 12 Septembrie 2017 / 13:31 1010 accesări

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a adoptat luni, în unanimitate, o rezoluție elaborată de SUA pentru a impune noi sancțiuni Coreei de Nord,mișcare ce vine la doar o săptămână după ce aceasta din urmă a efectuat cel de-al șaselea și cel mai mare test nuclear.

Rezoluția este concepută pentru a răspunde la șase obiective majore: reducerea importurilor de petrol din Coreea de Nord, interzicerea exporturilor de textile, închiderea contractelor suplimentare de muncă în străinătate, suprimarea eforturilor de combatere a contrabandei, suspendarea asocierilor comune cu alte națiuni și sancționarea personală a membrilor guvernului nord-coreean.
"Astăzi, spunem că lumea nu va accepta niciodată o Coree de Nord nucleară, iar Consiliul de Securitate transmite că, dacă regimul nord-coreean nu oprește programul său nuclear, vom acționa pentru a-l opri noi", a declarat ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley,în urma votului de luni.
"Am obosit să încercăm să convingemregimul să facă binele, acum încercăm să-ioprim capacitatea de a face ceva greșit", a adăugat ea.
Nord-coreenii nu au fost informați despre noile sancțiuni, potrivit lui Will Ripley, care se află în capitala nord-coreeană.
Cu toate acestea, oficialii nord-coreeni au declarat pentru CNN că presiunea sporită din partea SUA ar putea însemna că Washingtonul se pune în situația de a se confrunta cu "un răspuns foarte puternic ș iconsecințe insuportabile”. Oficialul CNN a replicat că"Sancțiunile ostile rostite sunt ca o iluzie echivalenta cu asteptarea că oceanul s-ar usca", subliniind faptul că guvernul nu a trimis înca un răspuns oficial. Răspunsul de la Pyongyanga fost că: ”Atâta timp cât avem un arsenal nuclear foarte puternic, putem asigura securitatea și pacea patriei și a poporului său"!12
Pagina a fost generata in 0.176 secunde