NATO consideră ''inacceptabilă'' cerinţa Rusiei privind o retragere din Bulgaria şi România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

NATO consideră ''inacceptabilă'' cerinţa Rusiei privind o retragere din Bulgaria şi România

Externe 22 Ianuarie 2022 / 10:56 1130 accesări

NATO a respins vineri cererea Rusiei privind o retragere a trupelor străine ale Alianţei Nord-Atlantice prezente în Bulgaria şi România şi a denunţat ideea sferelor de influenţă în Europa, a transmis purtătoarea sa de cuvânt, Oana Lungescu, citată de AFP.

"Cererile Rusiei ar crea membri ai NATO de prima clasă şi clasa a doua, lucru pe care nu îl putem accepta. NATO nu va renunţa la capacitatea sa de a ne proteja şi de a ne apăra reciproc, inclusiv prin prezenţa de trupe pe flancul estic al Alianţei.

Vom răspunde mereu la orice înrăutăţire a mediului nostru de securitate, în special prin întărirea apărării noastre colective", a explicat purtătoarea de cuvânt.

Rusia a cerut SUA şi NATO garanţii că Alianţa nu se va mai extinde către Est şi retragerea trupele şi echipamentelor militare desfăşurate în statele care au aderat la NATO după 1997.

Răspunzând vineri unei întrebări despre ce ar însemna acest lucru pentru România şi Bulgaria, care au aderat la NATO după 1997, MAE rus a transmis că Moscova doreşte ca toate trupele străine, armamentul şi alte echipamente militare grele să fie retrase din cele două ţări.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1521 secunde