N-au fost de acord cu notele! Aproape o mie de contestații, la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Evaluare Națională

N-au fost de acord cu notele! Aproape o mie de contestații, la Constanța!

Educație 20 Iunie 2018 / 17:36 487 accesări

La nivelul județului Constanța, au fost depuse 994 de contestații, în urma Evaluării Naționale, anunță Inspectoratul Școlar Județean (ISJ); 540 la disciplina Limba și literatura română și 454 la Matematică. Rezultatele finale vor fi publicate sâmbătă, 23 iunie 2018.

Reamintim că, în județul Constanța, s-au înregistrat 13 medii de 10, cinci dintre ele fiind ale elevilor care au absolvit gimnaziul Liceului Teoretic Ovidius Constanța. Din nefericire însă, notele sub 5 au fost cu duiumul. Cea mai mică medie înregistrată în județul nostru, conform rezultatelor afișate este de 1, înregistrată de elevi absolvenți ai școlilor din Văleni, Techirghiol, Gârliciu, Dobromir sau Făurei. Din 5.212 candidați care s-au prezentat la cele două probe ale Evaluării, 404 au luat note sub 5. Potrivit datelor înregistrate, din 5.299 de candidați înscriși, 87 au absentat de la examen.

Precizăm că în perioada 29 iunie - 3 iulie, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completa opțiunile liceelor și profilului pe care doresc să-l urmeze minorul în fișele de înscriere, asistați de diriginți. Absolvenții de gimnaziu care doresc să participe la admitere în alt județ vor completa fișele de înscriere conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere.

Repartizarea computerizată la licee se va face la data de 9 iulie, în funcție de media de admitere obținută și de opțiunile făcute pe fișa de înscriere la admiterea la liceu.12
Pagina a fost generata in 0.2536 secunde