Navă spaţială de marfă, pe ruta Kazahstan - Stația Spațială Internațională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Navă spaţială de marfă, pe ruta Kazahstan - Stația Spațială Internațională
Ştiință 15 Iunie 2017 / 15:12 2108 accesări 0 comentarii

O navă spațială de marfă Progress a decolat miercuri de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan având ca misiune aprovizionarea Stației Spațiale Internaționale (ISS), a anunțat Agenția spațială rusă Roskosmos, citată de AFP și Xinhua. Nava-cargo Progress MS-06, transportată de o rachetă Soyuz-2, a fost lansată la ora 09.20 GMT, dispozitivul separându-se "cu succes la al treilea etaj al lansatorului și fiind plasat pe orbită la 8 minute și 48 secunde după decolare", după cum a precizat Roskosmos într-un comunicat.Progress, care transportă o încărcătură cu o greutate de aproximativ 2,5 tone conținând în special combustibil, apă, gaz comprimat, precum și câțiva nanosateliți și echipamente pentru experimente științifice, va andoca pe ISS vineri la ora 11.42 GMT, potrivit aceleiași surse. Echipajul actual de pe ISS este format din cosmonautul rus Fiodor Iourchtchikhine și astronauții americani Peggy Whitson și Jack Fischer.

Rachetele rusești Soyuz reprezintă în prezent singura modalitate de aprovizionare a ISS, dar și de transport al echipajului uman pe și de pe stația spațială în urma întreruperii misiunilor cu nave spațiale americane, precizează AFP.

Șaisprezece țări participă în cadrul ISS, avanpost și laborator spațial amplasat pe orbită în 1998, care a costat în total 100 de miliarde de dolari, proiect finanțat în cea mai mare parte de Rusia și Statele Unite.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2182 secunde