Navalnîi, protest împotriva majorării vârstei de pensionare! E la închisoare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Navalnîi, protest împotriva majorării vârstei de pensionare! E la închisoare!

Externe 26 August 2018 / 17:54 398 accesări

Opozantul numărul unu faţă de Kremlin, Aleksei Navalnîi, a fost arestat sâmbătă în faţa domiciliului său, cu două săptămâni înainte de manifestaţii împotriva unei reforme a sistemului de pensii, proteste la care el a îndemnat, şi a fost rănit la deget, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt, informează duminică AFP. "Navalnîi a fost arestat de cinci poliţişti ai (trupelor anti-revoltă) OMON, chiar în timp ce părăsea Moscova pentru a-şi vizita familia", a notat purtătoarea de cuvânt Kira Iarmuş pe contul său de Twitter, precizând că lui Navalnîi i-a fost confiscat telefonul mobil.

Această arestare, care a avut loc la mijlocul zilei de sâmbătă, s-a desfăşurat "sub pretextul procedurilor din cadrul dosarului deschis ca urmare a manifestaţiei din 28 ianuarie", la care opoziţia a fost chemată pentru a boicota alegerile prezidenţiale, a precizat Iarmuş, afirmând că "niciun proces nu a avut loc la acea dată".

Potrivit purtătoarei de cuvânt, această arestare a avut loc "în scopul unic de a-i cauza probleme înainte de manifestaţia din 9 septembrie". "Vă puteţi imagina nişte laşi mai mari decât (cei aflaţi) la putere?", a întrebat ea.

Aleksei Navalnîi dorea să organizeze manifestaţii în numeroase oraşe din Rusia la 9 septembrie împotriva extrem de impopularului proiect de reformă a sistemului de pensii. În urma arestării sale, Aleksei Navalnîi a fost spitalizat pentru o scurtă perioadă de timp, înainte de a fi dus din nou la secţie, a declarat Iarmuş. "I-au rupt degetul mic în timpul arestării", a explicat ea. Data procesului a fost fixată provizoriu pentru luni, iar Aleksei Navalnîi ar urma să rămână până atunci în detenţie. Opozantul nu a putut deocamdată să discute cu avocatul său, autorităţile ruse invocând motive de securitate particulare pentru secţia de poliţie. "Avocatul lui Navalnîi va înainte o plângere", a dat asigurări purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi.

Opozantul a criticat dur proiectul de reformă ce ar urma să majoreze vârsta de pensionare. O opoziţie neobişnuită la o măsură susţinută de preşedintele Vladimir Putin a fost exprimată de asemenea printr-o petiţie online în care se cerea anularea reformei, petiţie ce a strâns 2,9 milioane de semnături. Navalnîi şi-a multiplicat în ultimele luni manifestaţiile pentru a face presiune asupra Kremlinului, după ce a declarat ilegale alegerile prezidenţiale din 18 martie, câştigate fără surpriză de Vladimir Putin.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1962 secunde