Navigația ambarcațiunilor de agrement în timpul NEVERSEA, interzisă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constanța: Căpitănia Zonală

Navigația ambarcațiunilor de agrement în timpul NEVERSEA, interzisă

Eveniment 06 Iulie 2017 / 13:52 1864 accesări

Căpitănia Zonală Constanța a interzis navigația ambarcațiunilor de agrement în zona plajelor Modern și Trei Papuci, în acest weekend, în timpul Festivalului Neversea. Căpitănia Zonală Constanța a emis un Aviz către navigatori, prin care echipajele de la bordul ambarcațiunilor de agrement, cu vele și motor, și proprietarii acestora sunt înștiințați că a fost interzisă navigația, staționarea și ancorajul într-o zonă delimitată la nord de Plaja Trei papuci și la sud de digul de nord al Portului Tomis, până la două mile maritime în larg, de la linia țărmului, în perioada 7 iulie-10 iulie inclusiv. Potrivit autorităților maritime, Avizul către navigatori nr. 69693/122 din data de 30.06.2017 a fost impus în baza ARN (Aviz Restricție Navigație) emis de Direcția Hidrografică Maritimă (DHM) din structura Statului Major al Forțelor Navale.

Directorul Căpităniei Zonale Constanța, Alexandru Mezei, a declarat pentru AGERPRES că decizia a fost luată pentru preîntâmpinarea unor accidente de navigație ce ar fi putut fi generate de la bordul navelor. "Solicitarea a fost făcută într-un colectiv larg, în care se aflau reprezentanții organizatorilor, ai primăriei, Poliției de Frontieră și Autoritatea Navală Română și s-a creat opinia favorabilă, la solicitarea organizatorilor festivalului, pentru impunerea restricțiilor de navigație și staționare în zonă, pentru a nu se înregistra accidente pe mare, în urma unor posibile stări euforice, apărute la bordul navelor de agrement", a precizat Alexandru Mezei.

În acest context, mai mulți proprietari de yachturi de pe litoral iau în calcul formularea unui memoriu, apreciind că restricția impusă ar avea mai mult "conotație comercială în favoarea unui producător de evenimente muzicale" și că, astfel, li se încalcă dreptul la liberă navigație și circulație pe mare, conform precizărilor făcute de avocatul Adrian Șoacăte.12
Pagina a fost generata in 0.2151 secunde