Năvodari sub asediul țânțarilor. Primăria începe o nouă dezinsecție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Năvodari sub asediul țânțarilor. Primăria începe o nouă dezinsecție
Social 31 Mai 2018 / 08:46 400 accesări 0 comentarii

Astăzi, 31 mai, începe o nouă sesiune de dezinsecție la Năvodari, în zonele învecinate cu lacurile Siutghiol şi Tașaul, Canalul Dunăre – Marea Neagră și Balta lui Mihai. Dezinsecția va dura trei zile la rând, până sâmbătă şi se va efectua aerian, cu ajutorul avionului.

Deși primăria doar ce a terminat un program de dezinsecție, în Năvodari e în continuare plin de țânțari. Populația postează intens pe rețelele de socializare imagini cu plasele de la geamuri pline de țânțari și cere măsuri autorităților.

Primarul orașului, Florin Chelaru, spune că este prima data în ultimii zece ani, când are loc așa o invazie și aceasta s-ar datora căldurii excesive şi a umezelii foarte ridicate. Deasemenea, acesta declară că soluțiile utilizate la prima dezinsecție au avut o concentrație crescută, deși pare să nu fi contat prea mult.

Autoritățile din Năvodari acuză o lipsă de coordonare cu celelalte primării din zonă: „Problema noastră este că doar noi am dat. Eu nu ţin minte ca Corbu, Ovidiu, Lumina să fi dat şi ei. Nu ştiu nici măcar Constanţa dacă a dat. Toate malurile ar fi trebuit să fie date de celelalte localităţi, astfel încât să fi mers în paralel cu dezinsecţia”, a mai precizat primarul din Năvodari, pentru Radio Constanța.

Tot joi va începe dezinsecția şi pe raza municipiului Constanța, urmând ca în scurt timp să înceapă și la Ovidiu, care nu se confruntă cu valurile de insecte.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1839 secunde