Ne aflăm în sezonul strugurilor. Învață să prepari o tartă delicioasă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ne aflăm în sezonul strugurilor. Învață să prepari o tartă delicioasă!
Culinar 27 Septembrie 2015 / 16:25 1371 accesări 0 comentarii

Pentru că ne aflăm în sezonul strugurilor, vă recomandăm o rețetă de preparare a unei tarte delicioase. Aveți nevoie de două ouă, 60 de grame de zahăr, 60 de grame de făină, un sfert de linguriță de praf de copt, 30 de grame de unt topit, 100 de mililitri de lapte, 20 de grame de făină, 30 de grame de unt, o lingură de zahăr, un gălbenuș de ou, o linguriță de frișcă, două lingurițe de lichior de fructe, 250 de grame de struguri albi și negri și jumătate de plic de gelatină.

MODUL DE PREPARARE Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc.Se adaugă treptat cele 60 de grame de făină, praful de copt, 30 de grame de unt topit, amestecând continuu cu mixerul.Apoi se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină și se toarnă compoziţia obţinută. În continuare se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20 de minute. Se lasă să se răcească 5 minute, apoi se răstoarnă pe un platou.

CUM OBȚINEM CREMA? Pentru cremă, se amestecă laptele cu 20 de grame de făină şi 30 de grame de unt. Compoziția obținută se fierbe până se obţine un sos gros.Se ia de pe foc şi se adaugă o lingură de zahăr şi gălbenuşul, amestecând continuu.Crema trebuie așezată într-un castron, unde se lasă să se răcească. Când s-a răcit, se adaugă o lingură de frişcă şi două linguriţe de lichior, amestecând cu mixerul.Crema obţinută se întinde peste tartă.Boabele de struguri trebuie așezate pe toată suprafaţa tartei, iar gelatina transparentă se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Gelatina se toarnă peste struguri, atunci când începe să se întărească.

Taguri articol
Loading...


Pagina a fost generata in 0.1385 secunde