Nebunie totală în Spania: Garda Civilă, acțiune de forță în Catalonia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nebunie totală în Spania: Garda Civilă, acțiune de forță în Catalonia

Externe 18 Septembrie 2017 / 08:35 431 accesări

Agenţi din cadrul poliției naţionale paramilitare spaniole au confiscat 1,3 milioane de afişe, fluturaşi şi broşuri care promovează referendumul pe tema independenţei pe care vrea să-l organizeze Guvernul regional în Catalonia, au anunţate aceste forţe, relatează The Associated Press. Garda Civilă a anunţat că aceste materiale de campanie au fost confiscate duminică, în cursul unei percheziţii la o sediul unei companii, căreia nu i-a dezvăluit numele, în provinica Barcelona, care distribuie material publicitar.

Numărul materialelor confiscate care promovează referendumul catalan a crescut, în urma acestei operaţiuni, la 1,5 milioane, precizează aceeaşi sursă.

Guvernul spaniol s-a angajat să oprească acest scrutin în vederea secesiunii, prevăzut la 1 octombrie, pe care-l denunţă drept ilegal.

Însă liderii catalani separatişti îşi continuă eforturile, în pofida suspendării de către Curtea Constituţională spaniolă a unei legi regionale care deschidea calea organizării referendumului. Curtea urmează să se pronunţe asupra constituţionalităţii acestui text.

Sondajele de opinie arată că cei 7,5 milioane de locuitori ai Cataloniei au păreri foarte împărţite cu privire la independenţa regiunii.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.21 secunde