Negocieri decisive cu primarii, pe tema bugetului din 2019

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ultimele discuții

Negocieri decisive cu primarii, pe tema bugetului din 2019

Administrație 05 Februarie 2019 / 19:00 553 accesări

Liderii coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu continuă și azi discuțiile începute ieri la Parlament, pe marginea bugetului pentru 2019. La ședință, participă premierul Viorica Dăncilă și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici. Surse politice susțin că în ultima variantă de lucru primarii ar primi banii pentru asistență socială, fondurile către primării fiind în cuantumul execuției bugetare pentru anul trecut. Liderii coaliţiei de guvernare PSD - ALDE s-au reunit marţi în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, discuţiile vizând proiectul de buget pe 2019. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a venit în biroul lui Liviu Dragnea împreună cu liderii ALDE Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian. Anterior, la biroul lui Dragnea a ajuns şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Potrivit unor surse politice, la şedinţă participă şi reprezentanţi ai UDMR.

Cea de-a doua întâlnire a coaliției a venit după ce luni a avut loc o ședință în biroul de la Camera Deputaților al lui Liviu Dragnea. La discuțiile de luni care au durat aproape cinci ore au luat parte și premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul Muncii Marius Budăi, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu. La finalul întâlnirii de luni, niciunul dintre aceștia nu a făcut declarații de presă. Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuțiile despre buget în Comitetul Executiv al PSD, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

Bugetele Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Protocol şi Pază şi al Servicului de Telecomunicaţii speciale au creşteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% şi 69% faţă de anul trecut. Conform proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creştere de 4,8% faţă de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 604 milioane lei, cu o creştere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creştere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creştere cu 8,5%. Primarii municipiilor din ţară s-au declarat nemulțumiți de alocarea bugetară. Edilii, reuniți în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, au discutat cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de Guvern de miercurea trecută. Primarii au cerut ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici alocarea unui procent de 30% din bugetul naţional către administraţia locală, în condiţiile în care în prezent susţin că primesc mai puţin de 20%.12
Pagina a fost generata in 0.1536 secunde