Negocierile privind poziţia de procuror-şef european au fost anulate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Negocierile privind poziţia de procuror-şef european au fost anulate
Justiție 10 Aprilie 2019 / 16:45 223 accesări 0 comentarii

Cea de a patra și ultima rundă de Negocieri privind poziţia de procuror-şef european programate pentru azi nu au mai avut loc loc, fiind anulate, iar dacă nu vor fi reluate până pe 18 aprilie, ele vor fi amânate până după alegerile europarlamentare din 26 mai.

Echipa PE şi Consiliul UE ar fi trebuit să aibă, miercuri, a patra rundă de negocieri, cu privire la candidaţii pentru şefia Parchetului European. Consiliul Uniunii Europene a reiterat, săptămâna trecută, susţinerea pentru numirea francezului Jean-Francois Bohnert în funcţia de procuror-şef european, a anunţat instituţia, semnalând că negocierile ar putea fi transferate viitoarei legislaturi a Parlamentului European.

În replică, echipa de negociere a Parlamentului European a cerut Consiliului UE, la cea de-a treia rundă de negocieri să îşi reconsidere poziţia faţă de candidatul Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european.

În urma unui vot secret, în luna februarie, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kovesi - 26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) - 22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania) - 1 vot. Kovesi a fost preferată anterior şi în Comisia CONT.

În schimb, în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene, Jean-François Bohnert s-a clasat, cu 50 de puncte, pe primul loc pe lista pentru desemnarea procurorului-şef european, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter, ambii cu câte 29 de puncte.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2283 secunde