Negocierile Sanitas pentru ASISTENŢA SOCIALĂ !

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Negocierile Sanitas pentru ASISTENŢA SOCIALĂ !

Social 09 Mai 2018 / 15:12 2329 accesări

Adresa Ministerului Sănătății

Adresa Ministerului Sănătății

În urma negocierilor purtate pe 8 mai 2018, la sediul Guvernului, de către Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS, în prezenţa Premierului Viorica Dăncilă, cu Ministrul Muncii - Lia Olguţa Vasilescu, Ministrul Sănătăţii- Sorina Pintea şi Secretarul de Stat din Ministerul Finanţelor - Daniela Pescariu s-au găsit soluţii pentru dezamorsarea conflictului la nivel de sector Asistenţă Socială. Discuţiile au vizat extinderea aplicabilităţii regulamentului de sporuri pentru întreg personalul din centrele cu sau fără cazare din unităţile de Asistenţă socială.
În acest sens, părţile au convenit modificarea Hotărârii nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în Anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și a condițiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupațională de funcții bugetare "Sănătate și asistență socială".
Pe lângă aceste modificări s-a convenit includerea întregului personal din creşe pentru beneficierea unui spor de până la 15% în această anexă. În acest sens, s-a făcut deja convocarea părţilor pentru joi, 10 mai, ora 11.00.
Dacă printr-o interpretare greşită a Legii salarizării unitare ori prin aplicarea incorectă a Regulamentului de sporuri la nivel de unitate nu aţi putut beneficia de drepturile integrale conferite de aceste acte normative, vă rugăm să vă adresaţi liderilor locali SANITAS (la nivel de unitate ori de judeţ) pentru a primi sprijin calificat în susţinerea voastră. Nu uitaţi, ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!, este mesajul Sanitas.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.124 secunde