Neil Gorsuch, nominalizat de Donald Trump pentru Curtea Supremă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Neil Gorsuch, nominalizat de Donald Trump pentru Curtea Supremă
01 Februarie 2017 / 08:12 177 accesări 0 comentarii

Donald Trump, președintele american, îl va nominaliza pe judecătorul Neil Gorsuch ca membru al Curții Supreme de Justiție, informează CNN News.

Nominalizarea lui Gorsuch, un judecător în vârstă de 49 de ani al Curții de Apel din Colorado, le oferă lui Trumă și republicanilor oportunitatea de a confirma o persoană care ar putea înclina balanța în direcția conservatoare a Curții Supreme.

Alegerea sa inițiează de asemenea un potențial conflict cu democrații din Senat, ce încă au resentimente față de decizia republicanilor de a ignora fosta nominalizare a lui Barack Obama, a judecătorului Merrcik Garland, pentru a ocupa funcția rămasă liberă în urma decesului lui Antonin Scalia, unul dintre cei mai conservatori membri ai Curţii Supreme de Justiţie a Statelor Unite.

Majoritatea conservatoare a Curţii Supreme americane a împiedicat mai multe iniţiative ale Administraţiei Obama în privinţa schimbărilor climatice şi a imigraţiei.

Prin nominalizarea lui Gorsuch, Trump a afirmat că și-a luat angajamentul ”de a găsi cel mai bun judecător din țară pentru Curtea Supremă”.

Curtea Supremă a funcționat cu doar opt membri, de la moartea judecătorul Antonin Scala, ce a avut loc în februarie 2016.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.28 secunde