Neonazist condamnat pentru că a atacat şi a rănit şase persoane cu o armă de foc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Neonazist condamnat pentru că a atacat şi a rănit şase persoane cu o armă de foc

Externe 04 Octombrie 2018 / 18:00 496 accesări

Luca Traini, un italian simpatizant al neonaziştilor care a rănit la începutul acestui an, cu focuri de armă, şase migranţi africani într-un atac ce a provocat consternare la nivel naţional, a fost condamnat miercuri la 12 ani de închisoare. Tribunalul din Macerata, un oraş din centrul Italiei unde a avut loc atacul, l-a declarat pe bărbatul de 29 de ani vinovat de tentativă de masacru, agravat de motivaţii rasiste, şi de posesie ilegală de armă, potrivit agenţiei de presă ANSA. În 3 februarie, Luca Traini şi-a condus maşina prin Macerata şi a deschis focul asupra unor africani, într-un atac pe care el l-a declarat a fi un act de răzbunare pentru uciderea unei tinere de 18 ani dependente de heroină. Un dealer de droguri nigerian fusese acuzat de moartea femeii, potrivit Agerpres.

Traini este un culturist şomer, cu un tatuaj neonazist chiar pe frunte. După atac, poliţia l-a arestat pe scările unui monument al armatei, unde se aşezase şi stătea înfăşurat în drapelul italian, făcând cu braţul ridicat salutul nazist.

Verdictul de miercuri al primei instanţe, care poate fi atacat, a fost în linie cu pedeapsa cerută de procuror. Traini a optat pentru urgentarea procesului său, ceea ce permite o sentinţă mai uşoară, conform Agerpres.

Într-o declaraţie susţinută înainte ca membrii tribunalului să se retragă pentru deliberare, Traini a afirmat că nu este instabil psihic, negând totodată că atacul său ar fi avut motivaţie rasistă. "Ei mi-au spus că sunt nebun sau că sufăr de o tulburare borderline, însă eu pur şi simplu am avut o copilărie dificilă", a declarat el, potrivit ANSA.

Taguri articol


12