Nepalezii, speriați de est-europeni, inclusiv români, după fraude la bancomate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nepalezii, speriați de est-europeni, inclusiv români, după fraude la bancomate

Externe 11 Noiembrie 2016 / 16:48 796 accesări

Poliția din Nepal a cerut Departamentului de Imigrație să dea dovadă de vigilență vizavi de unii cetățeni est-europeni, în urma unor incidente repetate de colectare ilegală a datelor de pe cardurile bancare, cu participarea activă a unor indivizi din state precum România, Bulgaria sau Turcia. Dintre cei șase est-europeni arestați în Nepal în ultimele două săptămâni, toți implicați în colectarea ilegală a datelor de pe cardurile bancare, unii instalau dispozitive pentru colectarea acestor informații, iar alții erau implicați în retragerea de numerar de la bancomate, folosind carduri false și date furate, relatează publicația nepaleză ”My Republica”.

Doi indivizi arestați joi proveneau din Turcia și au fost identificați cu numele de Muhareem Uzun și Selahattin Yabar. Ei se aflau în posesia a peste două milioane de rupii pe care le-au sustras de la bancomate, în diferite zone turistice din Kathmandu. Cei doi au fost prinși în incinta hotelului Yellow Pagoda, fiind în posesia unor carduri bancare false, opt pagini pe care erau imprimate coduri PIN, 1.660 de dolari americani, 1.700 de euro și 2,67 milioane de rupii. ”În urma investigațiilor preliminare am aflat că cei doi și cei arestați anterior lucrau în cadrul aceluiași grup”, a declarat directorul Biroului Central de Investigații al poliției din Nepal. În urma investigațiilor derulate s-a stabilit că ei au retras bani cu carduri bancare pe care le-au adus din Europa și se pregăteau să plece din Nepal pe data de 12 noiembrie, după ce ar fi schimbat rupiile nepaleze în dolari americani.

În ultimii ani, în Statele Unite și Europa au loc din ce în ce mai multe incidente legate de colectarea ilegală a datelor de pe cardurile bancare, iar bandele de infractori din estul Europei sunt active în Nepal, notează publicația.

Taguri articol


12