Nereguli grave depistate de medicii veterinari constănțeni!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Într-o singură săptămână

Nereguli grave depistate de medicii veterinari constănțeni!

Sănătate 12 Iunie 2017 / 16:42 411 accesări

Veterinarii constănțeni și-au continuat activitatea pe raza județului nostru și în perioada 6 - 9 iunie. Noi controale au scos la iveală noi probleme. Astfel, în urma verificărilor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea produselor alimentare în spaţii neigienizate, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare. „Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.000 de lei”, a declarat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, dr. Diana Cristescu, citată într-un comunicat al instituției. De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare: carne şi produse din carne - 5.802 kg, lapte şi produse lactate - 1.865 kg, peşte şi produse din peşte - 1.314 kg, ouă - 65 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 96.042 lei. Conform regulamentului intern al DSVSA, nu a fost dat publicității numele niciunul agent economic prins cu nereguli. ”Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare”, a adăugat directorul. Precizăm că DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor. Veterinarii au controlat 100 de obiective (centre prelucrare lapte, depozite alimentare, restaurante, unităţi tip bufet, baruri, magazine alimentare, super/hipermarketuri, laboratoare cofetărie/patiserie, exploataţii profesionale, exploataţii etc.), potrivit sursei citate.



12