Nereguli mari pe piața din Constanța! Vezi detalii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nereguli mari pe piața din Constanța! Vezi detalii!

Social 22 Octombrie 2018 / 16:21 1590 accesări

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa în perioada 1 - 19 octombrie 2018, s-au materializat prin verificări la 191 de obiective, astfel: 3 unități de tăiere, un centru colectare pește, un unitate de produse proaspete din pescuit, un unitate procesare carne, 4 unități de prelucrare lapte, 1 centru colectare lapte, un centru prelucrare lapte, 32 de depozite alimentare, 34 de super/hipermarket-uri, 12 magazine alimentare, 41 de laboratoare cofetărie/patiserie, 5 mijloace de transport auto, 11 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 16 unități de comercializare produse congelate, o unitate fabricare vin, 14 depozite semințe de consum, 2 unități de morărit etc.

NEREGULI! În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la: efectuarea transporturilor de produse de origine animală fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 4.698 de kg, lapte şi produse lactate - 2.269 de kg, peşte şi produse din peşte - 1.413 kg, ouă - 242 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 109.928 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Menționăm că DSVSA Constanța nu a dat publicității numele unităților medicale prinse cu nereguli, potrivit regulamentului intern.

Taguri articol


12