Nerespectarea Constituției, un precedent periculos!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nerespectarea Constituției, un precedent periculos!
Justiție 13 Iunie 2018 / 10:58 503 accesări 1 comentariu

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că modul în care acţionează preşedintele Klaus Iohannis, după decizia Curţii Constituţionale privind revocarea procurorului-şef al DNA, reprezintă "cel mai periculos precedent pentru statul de drept".

"În lunga mea experienţă în sistemul judiciar, cred că ceea ce face preşedintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Este cel mai periculos precedent pentru că este prima dată când un demnitar de rang înalt, să nu spun la cel mai înalt nivel, pune în discuţie respectarea şi aplicarea Legii fundamentale, aplicarea şi respectarea unei decizii a Curţii Constituţionale", a declarat Toader, miercuri, la Digi 24.

În opinia sa, în cazul nerespectării deciziei CCR se va ajunge la un diferend între puterile statului, care vor trebui să găsească soluţii de rezolvare.

"Ministrul Justiţiei reprezintă o autoritate în sens constituţional, dar de data aceasta nerespectarea Constituţiei capătă dimensiunea unui diferend de rang constituţional între puterile statului şi puterile statului urmează să caute soluţia acestei nerespectări a deciziei", a precizat Toader.

(agerpress.ro)

Loading...

1 comentariu

coman 07:59:21 / 14 Iunie 2018
nerespectarea hotararii judecatoresti

Un teoretician care habar nu are ce se intampla in realitate. Hotararile judecatoresti in raport cu statul nu se aplica. Executorii sunt alungati daca indraznesc sa le puna in aplicare. O suprafata de teren de 80mp. a fost ocupata abuziv de primaria Mangalia din proprietatea mea pe care a eliberat o autorizatie de constructie unei firme de la care primaria in present primeste chirie.. Hotararea judecatoreasca definitiva prin care trebuie eliberat terenul primaria nu o aplica.. Mai mult executorul a fost alungat din sediul primariei. Asta trebuie sa stie si acest ministru al justitiei.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2444 secunde