Netanyahu a criticat dur discursul secretarului de Stat al SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Netanyahu a criticat dur discursul secretarului de Stat al SUA

Externe 29 Decembrie 2016 / 14:58 388 accesări

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, s-a declarat dezamăgit de discursul secretarului american de Stat, John Kerry, spunând că ”a fost unul dezechilibrat și în mod obsesiv concentrat pe subiectul colonizării israeliane”. Liderul de la Tel Aviv a mai declarat că ”John Kerry a recunoscut doar de formă necontenita campanie teroristă palestiniană îndreptată împotriva Israelului. Conflictul are la bază refuzul palestinienilor de a recunoaște dreptul staului Israel de a exista, însă Kerry nu observă acest simplu adevăr. Israelienii nu au nevoie nevoie de prelegeri despre importanța păcii din partea liderilor străini”.

Ca reacție la discursul lui Kerry, președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a postat un mesaj pe Twitter în care afirmă că nu va permite ca Israelul să fie tratat cu dispreț și lipsă de respect și a îndemnat Israelul să... reziste până când va prelua mandatul de președinte. ”Președinte ales Trump, vă mulțumesc pentru prietenia sinceră și sprijinul clar pentru Israel”, a răspuns Netanyahu la mesajul de pe Twitter.

Miercuri, John Kerry, șeful diplomaţiei SUA, a argumentat că Israelul, care are o minoritate arabă aflată în curs de extindere, nu poate supravieţui ca stat democratic cu identitate evreiască atât timp cât nu acceptă soluţia coexistenţei a două ţări, Israel şi Palestina. ”Continuarea colonizării israeliene conduce spre un singur stat, spre ocupaţia perpetuă. Unii cred că prietenia SUA faţă de Israel înseamnă că SUA trebuie să accepte orice politici, indiferent de propriile interese, de propriile poziţii, de propriile principii, chiar dacă am repetat de multe ori că politica favorabilă colonizării trebuie să se schimbe. Prietenii trebuie să îşi spună unii altora adevăruri dure, iar prieteniile necesită respect reciproc”, a declarat John Kerry.12
Pagina a fost generata in 0.2348 secunde