Nevoia de sânge continuă să fie mare! VENIȚI să donați!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ajutor prin colecte mobile Nevoia de sânge continuă să fie mare! VENIȚI să donați!
Sănătate 08 Noiembrie 2017 / 16:48 1047 accesări 0 comentarii

Colectele mobile de sânge de la nivelul județului Constanța continuă, în colaborare cu primării, dar nu numai! În acest fel, persoanele care vor să doneze, dar nu au posibilitatea să ajungă la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Constanța, de lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență, au șansa să facă acest gest chiar aproape de casă. De exemplu, specialiști ai CRTS din Constanța se deplasează sâmbătă, 11 noiembrie, la Cobadin. Astfel, toate persoanele sănătoase din Cobadin, dar și din localități învecinate, care doresc să ajute, pot merge la sâmbătă, la Căminul Cultural din localitate, cu un act de identitate valabil, între orele 8.30 și 13.30. Oamenii trebuie să știe că nevoia de sânge continuă să fie mare în spitale. Fără transfuzii de sânge, mulți bolnavi, fie copii, fie adulți sau bătrâni, riscă să piară pe patul de spital.

CINE POATE DONA/BENEFICII!

”Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă”, potrivit specialiștilor CRTS. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! ”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, menționează CRTS Constanța. Și acțiunile nu se opresc aici. În edițiile următoare vă vom ține la curent cu viitoarele campanii ale CRTS.

”Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, este mesajul directorului CRTS, dr. Alina Dobrotă.Pagina a fost generata in 0.1718 secunde