NEVOIA DE SÂNGE, URIAȘĂ! Acțiune de donare la Sala Sporturilor Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Veniți să donați!

NEVOIA DE SÂNGE, URIAȘĂ! Acțiune de donare la Sala Sporturilor Constanța!

Sănătate 08 August 2018 / 16:18 498 accesări

Nevoia de sânge uriașă din această perioadă a dus la o mobilizare importantă în rândul sportivilor. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa şi Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa vă informează că joi, 9 august, între orele 8:00 și 12:00, la Sala Sporturilor va avea loc o acţiune de donare de sânge. Vor fi prezenţi membrii echipei de handbal Handbal Club Dobrogea Sud Constanța şi suporteri.

Nevoia de sânge uriașă din această perioadă a dus la o mobilizare importantă în rândul sportivilor. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa şi Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa vă informează că joi, 9 august, între orele 8:00 și 12:00, la Sala Sporturilor va avea loc o acţiune de donare de sânge. Vor fi prezenţi membrii echipei de handbal Handbal Club Dobrogea Sud Constanța şi suporteri. Acţiunea se desfăşoară în cadrul Campaniei ”Alături de oameni, prin oameni, pentru oameni! Fii solidar. Donează sânge. Dăruieşte viaţă !”, este mesajul organizatorilor.

CINE POATE DONA/BENEFICII!

Specialiștii CRTS au anunțat cine poate dona sânge, dar și care sunt beneficiile. Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18 și 65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcţie de evaluarea medicală), cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minimum 500 ml de lichide. Intervalul minim între 2 donări este de 2 luni, iar numărul maxim de donări/an: 4 pentru femei, 5 pentru bărbaţi (în funcţie de evaluarea medicală). Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, elevi, studenţi şi militari; decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge; reducere 50% la transportul în comun pentru donatorii cu domiciliul/reşedinţa în oraşul Constanţa, pentru o perioadă de o lună.

De asemenea, este important de știut că toți cei care doresc să doneze sânge pot veni în fiecare zi de luni până vineri de la 7.30-13.00 la sediul CRTS din str. Nicolae Iorga nr. 85. Pentru informații privind donarea de sânge vă rugăm să sunați la 0241616035 sau 0341180013", este mesajul conducerii CRTS Constanța. De asemenea, programări se fac la numărul de telefon 0774665815, zilnic de luni până vineri între orele 12.30 și 14.30. Program special pentru donare este în ultima sâmbătă din lună, între orele 9.00 și 13.00.12
Pagina a fost generata in 0.2458 secunde