Neymar, amendat pentru evaziune fiscală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internațional

Neymar, amendat pentru evaziune fiscală

Sport 20 Octombrie 2017 / 10:10 736 accesări

Internaționalul brazilian Neymar, atacantul echipei franceze Paris Saint-Germain, a primit o amendă în valoare de un milion de euro, din partea justiţiei braziliene, pentru evaziune fiscală în perioada când juca în campionatul din ţara natală. În vârstă de 25 de ani, Neymar este acuzat că a prejudiciat statul brazilian prin nedeclararea tuturor veniturilor sale, din perioada 2011-2013, atunci când a evoluat pentru FC Santos.

Neymar s-ar fi folosit de mai multe firme deţinute de familia sa pentru a-şi încasa veniturile din salariu şi drepturi de imagine, cu scopul de a nu plăti taxele pentru persoane fizice. În Brazilia, aceste taxe sunt mai mari decât cele pentru persoanele juridice - 27,5%, faţă de 15%-25%. Judecătorul care s-a ocupat de acest caz, Carlos Muta, a considerat că faptele lui Neymar din acest proces ar „viola demnitatea justiţiei” şi l-a acuzat de elaborarea unor tactici gândite pentru a întârzia şi a denigra procesul.

Neymar a jucat pentru FC Santos în perioada 2009 şi 2013, după care a evoluat patru ani la FC Barcelona, iar în această vară s-a transferat la Paris Saint-Germain.

Taguri articol


12