Niagara îngheţată, oameni și animale morți de frig, în SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Val de frig pe continentul american: Niagara îngheţată, oameni și animale morți de frig, în SUA
Externe 07 Ianuarie 2018 / 18:17 1172 accesări 0 comentarii

A înghețat cascada Niagara

A înghețat cascada Niagara

O furtună de zăpadă a măturat Coasta de Est americană, înaintând spre nordul continentului, paralizând aeroporturi la New York, provocând inundaţii la Boston şi lăsând zeci de mii de oameni fără curent - iar autorităţile se tem de o scădere a temperaturii care ar putea să agraveze şi mai mult situaţia, relatează AFP, citată de News.ro. Perturbări au fost marcate în transporturi: aeroporturile new-yorkeze J.F. Kennedy şi La Guardia au fost „închise în fapt” încă de acum câteva zile, a subliniat Andrew Cuomo, guvernatorul New York-ului. Terminalele au rămas deschise pentru a găzdui pasageri blocaţi. Furtuna a fost însoţită de valuri uriaşe în regiunea Bostonului, care au provocat „inundaţii istorice”, potrivit guvernatorului Charlie Baker, fără precedent din februarie 1978.

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani a căzut zăpadă și în Florida, lucru ce i-a încântat pe americani, dar consecinţele temperaturilor glaciare înregistrate în alte părţi din Statele Unite şi Canada au fost catastrofale. Valul de frig care se abate în această perioadă asupra nordului continentului nord-american afectează şi fauna sălbatică, inclusiv rechinii, mai multe exemplare fiind găsite moarte şi efectiv congelate. Un elan care a rămas blocat în zăpadă, acoperit de un strat de omăt cu grosimea de 1,8 metri, a fost salvat pe insula Terranova de un grup de canadieni. În timpul plimbării, ei au văzut capul unui elan ieşind din zăpadă. Restul corpului acestuia era acoperit în totalitate de un strat gros de zăpadă.

A ÎNGHEȚAT CASCADA NIAGARA

Faimoasele cascade din Niagara au îngheţat parţial săptămâna trecută, în Canada. Spectacolul, care a atras mulţi vizitatori, prezintă o catedrală de gheaţă, dar nu a împiedicat curgerea apei, aşa cum s-a întâmplat în 1848. Potrivit Quartz, temperatura din Canada a coborât la un nivel mai mic decât cel de pe Marte (în timpul zilei), cu vârfuri de -42° C în Saskatoon, faţă de -28° C pe Planeta Roşie, la 27 decembrie. ''Este atât de frig încât polii electrici s-au defectat în provincia canadiană Noua Scoţie, geamurile se sparg spontan, patinoarele au fost închise şi faimoasa scufundare a urşilor polari din Toronto a fost amânată pentru prima dată în 13 ani'', scrie presa americană, potrivit Agerpres.

OAMENI MORȚI DE FRIG

Echipajele mobilizate pentru deszăpezire au muncit din greu pentru a degaja drumurile din nordul Statelor Unite acoperite de zăpadă şi gheaţă, după un viscol puternic, în condiţiile în care s-a prognozat că temperaturile vor scădea şi mai mult, la -40 de grade Celsius, în unele zone după apusul Soarelui, în continuarea acestui episod de frig brutal care a ucis deja cel puţin 18 oameni, relatează Reuters.

CE SE AȘTEAPTĂ

Serviciile meteorologice americane au emis avertismente de vreme rea pentru treisprezece state, în condiţiile în furtuni de zăpadă şi vânturi de mare viteză au lovit joi coasta de est în cadrul aşa-numitului "ciclon-bombă". Serviciul meteorologic al Agenţiei federale americane pentru oceane şi atmosferă (NOAA) avertizează că în regiunea New England vor exista condiţii de viscol.

Citește și:

Iarna EXTREMĂ în SUA. Temperaturi foarte scăzute!

Taguri articol
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2024 secunde